Kripto para piyasasında düşüş devam ediyor

featured

Kripto para piyasasında düşüş devam ediyor. LUNA vakfının yaşadığı skandallar sonrası düşüş daha da derinleşti. Bitcoin fiyatı 27 bin dolar altına inerken devasa Terra LUNA ekosistemi de 20 cent seviyesini gördü.

LUNA ve UST operasyonunda topluluklar komploya dikkat çekiyor. Bir veya iki finans şirketinin LUNA vakfından piyasadan daha ucuza UST tedarik ettiği ve sonrasında arbitraj yaparak piyasaya sürdüğü belirtiliyor. Sonrasında sürekli kısa poza giren bu şirketler büyük bir düşüşe neden oldu.

LUNA Vakfı başkanı Do Kwon’un tuzağa düştüğü ve regülasyonların dikkatini çekmek için bir komplo kurulduğu iddia ediliyor. Nitekim Janet Yellen ve Avrupa Birliği o dakikadan sonra stabil kripto paralara karşı tavır aldı. Ayrıca ABD borsalarına bir para akışının sağlandığına da dikkat çekiliyor.

Sebebi ne olursa olsun tam anlamıyla denetlenmeyen trilyon dolarlık bir piyasanın nasıl oyuncağa döndürüldüğü görülmüş oldu. Bu haliyle nasıl yeni yatırımcı kazanabilecek merak konusu. LUNA vakfı ise 2 yıl kilitli yarı fiyatına LUNA vadederek 1.5 milyar dolar kredi sağlamış durumda.

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kripto para piyasasında düşüş devam ediyor