• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Küçükçekmece’de Kanal İstanbul kınandı

featured

Türk Dünyası İnsan Hakları Derneği Başkanı Celal Öcal ve tiyatrocu Ahmet Kaya’nın öncülük ettiği bir grup Küçükçekme köprüsünde, Kanal İstanbul projesi kınandı. Öcal tarafından yapılan basın açıklaması:

TÜRK MİLLETİ
KANAL İSTANBUL’u tanıtan bilgilerin paylaşılmasıyla bu projenin yanlışlığının ve uygulanmasının getireceği mahzurları uzmanlar ortaya koymuştur. Bu sebeplerin biri de ,üzerinde bulunduğumuz tarihi Küçükçekmece Köprümüzün de yok olacağıdır.
Bu yönde tepki almak istemeyen akp iktidarı bu gerçeği bildiği için Kanal İstanbul projesi detaylarını paylaşmamıştır.Ancak basında yer alan haberlerde görüldüğü gibi bu projenin uygulanmasıyla üstelik hakkında devletimizin 1.No’lu Kültür ve Tabiat varlıkları Koruma kurulu kararı bulunan Köprümüz ,devlet tarafından yok edilecektir.
Dünyanın hayranlıkla değerlendirdiği Sultanahmet,Şehzadebaşı,Selimiye Camiileri hakkında yıkım kararı alınmasına benzer bir karar ,asla kabul edilemez ,mazur görülemez.
Bu projenin sahibi Sayın Cumhurbaşkanımıza çok sevdiğini söylediği Mehmet Akif Ersoy’un şiiriyle cevap veriyoruz.
“Hadi gel yıkalım şu Süleymaniye’yi desen,
İki kazma kürek, iki de ırgat gerek,
Ancak hadi gel yapalım şunu geri desen,
Bir Sinan, bir de Süleyman gerek
Siz benzer birçok yapı yaparsınız ama KÜÇÜKÇEKMECE KÖPRÜSÜNÜN BİR BENZERİNİ ASLA YAPAMAZSINIZ çünkü siz SÜLEYMAN DEĞİLSİNİZ VE YANINIZDA MİMAR SİNAN’INIZ YOK.!
Kanal İstanbul , tarihi köprümüzü yok ederken , Küçükçekmece de yaşayan insanımızı da yapılacak en yakın köprüyü kullanmak zorunda bırakacak , evine işine gidişte çok uzak bir yolu kullanmaya mecbur kalacaktır.
Osmanlı dönemi ordunun sefere çıkarken ,seferden dönerken kullandığı Menzil yolu üzerindeki Küçükçekmece Köprümüz : son dönem Balkan Savaşı,1.Dünya Savaşı,İstiklal Savaşı dönemlerinde de çok büyük hizmet gördü. Her gün binlerce insanımızın kullandığı köprümüz Kanal İstanbul için yok edilmek isteniyor. Bu tarih katliamını asla kabul etmiyoruz ve Küçükçekmece Köprüsünün yıkılmasına izin vermeyeceğiz.Sessiz kalmayacağız.
Yaşadığımız pahalılık,işsizlik ,Türkiyemizin demografik yapısının bozulmasını göz ardı eden Suriyeli sorunuyla boğuşmakta olan Türk Milleti, şimdi de Kanal İstanbul’la hayatının çok önemli bir parçası olan KÜÇÜKÇEKMECE KÖPRÜSÜNÜ YIKILMASI konusu ile karşı karşıyadır.KÜÇÜKÇEKMECE KÖPRÜSÜNÜN YIKILMASINI İSTEMEMEKTEDİR ve YIKILMASINA DA İZİN VERMEYECEKTİR.
Bu konuyu Cumhurbaşkanımız R.T.ERDOĞAN’ın tekrar değerlendirmesini arz ediyor,Türk Milletini daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.

TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR ve İNSAN HAKLARI DERNEĞİ Başkanı Celal ÖCAL

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Küçükçekmece’de Kanal İstanbul kınandı