Kuran-ı Kerim’e tekme atmak ve “Şeytanın Çocukları”

featured

40 yaşıma merdiven dayadığım halde lise yıllarımdaki duygularımla Heavy Metal, Black Metal, Death Metal, Thrash Metal dinlemeye devam ediyorum. 1995 yılında bu tür müzik dinleyenlere karşı Sabah Gazetesi tarafından “Şeytanın Çocukları” başlığı atılmış millet galeyana gelmişti.

Ardından İstanbul, İzmir, Ankara gibi illerde resmen yukarıda saydığım müzikleri dinleyenlere karşı linç girişimi başlamıştı. Hemen hemen hergün bir olay. Galeyana gelen vatandaşlar siyah giyinleri yakalayıp kulaklarında küpe olanların küpelerini koparıyor, tekme tokat dövüyor, gerekirse bıçaklıyorlardı.

Ben bile 1999 yılında liseye giderken Sarıyer’de çok fena dayak yemiş, içinde Metallica‘nın Load kaseti (Albüm) olan Walkmanımı dahi kırmışlardı. Bu benim veya benim gibi aynı tarz müzik dinleyenlerin iç dünyasıydı. Bu duruma rağmen bizleri büyüklerimiz her zaman kutsal değerlere saygı çerçevesinde yetiştirdiği için kısasa kısas yapmak yerine, müzikle cevap vermeye devam ettik. Saygı, adap, edep çok farklı birşey. Antalya, Serik’te Kur’an‘a tekme atan liselinin ailesini, okul yönetimini ve liselileri şiddetle kınıyor ve şu soruyu sormak istiyorum;  “Şeytanın Çocukları” kim ? 

Sevgiyle kalın…

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kuran-ı Kerim’e tekme atmak ve “Şeytanın Çocukları”