Küresel piyasalarda doların güçlenmesi dikkat çekiyor

featured

Küresel piyasalarda doların güçlenmesi dikkat çekiyor. Jeopolitik risklerin yeniden artmasıyla birlikte küresel çapta hisse senetleri satış dalgası yaşarken tahvil getirileri düşüyor, dolar güçleniyor.

Asya Pasifik’te Japon Nikkei 225 ve Hong Kong Hang Seng düşüşlere öncülük ediyor. Son dönemde Çin Merkez Bankası’nın likidite enjeksiyonundan destek bulan Çin hisseleri bu sabah da pozitif ayrışıyor.

Jeopolitik gelişmeler karşısında ABD 10 yıllık tahvil getirisi gelen alımlarla yüzde 2’nin altına düştü, sabah saatlerinde yüzde 1,96 seviyesinde. Bloomberg Dolar Endeksi Fed tutanakları sonrası yüzde 0,3 günlük yükseliş kaydediyor. Gelişen ülke para birimlerinin çoğunda dolara karşı kayıp yaşanıyor.

Gelişmiş ülke para birimleri de dolara karşı kayıp yaşarken sadece Japon yeninde dolara karşı yüzde 0,3 yükseliş yaşanması güvenli liman alımlarının kuvvetlendiğine işaret ediyor.

Petrol fiyatları İran ile nükleer anlaşmaya varılmasına yönelik için umut belirmesinin ardından düşüyor. Brent nisan kontratı varil fiyatı yüzde 2 günlük düşüşle 93 doların hemen altında.

Dünyada ise G-20 ülkelerinin maliye bakanları ile merkez bankası başkanları bu yıl ilk toplantılarını Endonezya’nın Cakarta kentinde gerçekleştirecek.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Küresel piyasalarda doların güçlenmesi dikkat çekiyor