Kuzey Kore’de Bir ABD Vatandaşına Daha Gözaltına Alındı

featured

Kuzey Kore’de “devlete karşı düşmanca tutum” sergilediği gerekçesiyle bir ABD vatandaşı daha gözaltına alındı. Son gözaltı ile birlikte Kuzey Kore’de hapiste tutulan ABD vatandaşı sayısı dörde ulaştı.

Bölgede gerginliğin artması ve ABD’nin güç kullanmaya hazır durumdayken Kuzey Kore rejimi, “devlete karşı düşmanca tutum” sergilediği gerekçesiyle bir ABD vatandaşını daha gözaltına aldı.

Söz konusu ABD vatandaşının Kuzey Kore’de hapiste tutuklan dördüncü ABD vatandaşı olduğunu vurgulayan USA Today, “Hafta sonunda Kuzey Kore’de ABD’li öğretmen gözaltında alındı, bunun sonucunda 4 ABD vatandaşı komünist ülkenin otoriter rejimi 4 ABD vatandaşını tutuklamış oldu” diye kaydetti.

Gözaltına alınan Kim Hak Song isimli ABD vatandaşının, 2 hafta önce Pyongyang havalimanında gözaltına alınan diğer ABD vatandaşı Tony Kim’in de çalıştığı Pyongyang Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde görev yaptığı bildirildi.

Kuzey Kore’nin resmi haber ajansı olan Kore Merkez Haber Ajansı (KCNA) Pazar günü yaptığı açıklamada, Kim Hak Song’un “devlete karşı düşmanca tutum” sergilediği gerekçesiyle cumartesi günü gözaltına alındığını açıkladı.

Kuzey Kore’de bir ABD vatandaşının daha gözaltına alınmasına tepki gösteren ABD Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili bulunduğu açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı’nın Kuzey Kore’de ABD’nin çıkarlarını temsil eden İsveç’in Pyongyang Büyükelçiliği ile çalıştığını bildirdi. Kuzey Kore ile resmi diplomatik ilişkisi bulunmayan ABD, ülkedeki işlerini İsveç Büyükelçiliği üzerinden gerçekleştiriyor.

Açıklamada, “Amerikan vatandaşların güvenliği, Dışişleri Bakanlığı’nın çalışmalarının öncelikli yönlerinden biri” denildi.

Ülkede ABD vatandaşlarının gözaltına alınması serisi, bölgede gerginliği artarken gerçekleştiriliyor ve ABD tarafından durumun sakinleşmesine yardımcı olmayan provokasyon olarak değerlendiriliyor.

Daha önce Otto Warmbier adlı 22 yaşındaki ABD’li üniversite öğrencisi propaganda posterlerini çaldığı iddiasıyla geçen Ocak ayında tutuklanmış ve 15 yıl ağır iş cezasına çarptırılmıştı. Mart 2016’da ise yine Amerikan vatandaşı olan Kim Dong Chul isimli şahıs “yıkıcı faaliyetlerde bulunmak” iddiasıyla 10 yıl hapse mahkum edilmişti.

21 Nisan tarihinde ise Pyongyang Havalimanı’nda ABD vatandaşı Tony Kim’in gözaltına alındığı bildirildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kuzey Kore’de Bir ABD Vatandaşına Daha Gözaltına Alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.