Kuzey Kore’de Yüzde 1’den Az Muhalif Oy

Kuzey Kore'de Yüzde 1'den Az Muhalif Oy

Kuzey Kore’de pazar günü gerçekleşen yerel seçimlerde, ülkenin il ve belediye meclisleri için muhalif adaylara sadece yüzde 1’den az oy verildi. Ülkenin devlet medyası KCNA tarafından açıklanan resmi sonuçlara göre, muhalif adaylar il meclislerinde yüzde 0,09 ve belediye meclislerinde yüzde 0,13 oranında oy aldı.

Bu seçimler, Kuzey Kore’nin ağustos ayında seçim yasasını değiştirerek birden fazla adaya izin vermesinin ardından yapılan ilk seçimler oldu. Seçimlerde Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un da oy kullandığı, yeşil ve kırmızı renkte iki kutunun önünde durduğu görüntülendi.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı yetkilileri, bu seçimlerin Kuzey Kore’nin 1960’lardan bu yana ilk kez yerel seçimlerde muhalif oylara atıfta bulunduğunu belirtti. Seçimlere katılım oranının yüzde 99’un üzerinde olduğu belirtilirken, bu oranın dört yıl öncesine göre hafif bir düşüş gösterdiği kaydedildi. Analistler, Kuzey Kore’nin demokratik bir toplum imajı çizme çabasında olduğunu ve bu seçimlerin ülkenin dünya sahnesindeki meşruiyetini güçlendirmeyi amaçladığını belirtiyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kuzey Kore’de Yüzde 1’den Az Muhalif Oy