Kuzey Kore’den ABD’ye Füze Denemesiyle Karşılık

Kuzey Kore'den ABD'ye Füze Denemesiyle Karşılık

Kuzey Kore, ABD’nin bölgeye nükleer denizaltı yollamasına füze denemesiyle karşılık verdi. Güney Kore ordusu, Kuzey Kore’nin iki balistik füze fırlattığını ve füzelerin Japonya Denizi’ne düştüğünü duyurdu.

Füze denemesi, ABD’nin USS Annapolis adlı nükleer denizaltısının Güney Kore’nin Jeju Adaları’na ulaşmasından kısa bir süre sonra gerçekleşti. Bu, ABD’nin bir hafta içinde bölgeye ikinci nükleer denizaltı göndermesiydi.

ABD, Kuzey Kore’nin füze denemelerini kınadı ve müttefikleriyle işbirliği içinde olduğunu söyledi. ABD ordusu, füzelerin kendileri veya müttefikleri için bir tehdit oluşturmadığını da ifade etti.

Kuzey Kore, geçen hafta da ABD’nin USS Kentucky adlı nükleer denizaltısını bölgeye göndermesine tepki olarak bir füze denemesi yapmıştı. Kuzey Kore, hem Güney Kore’yi hem de ABD’yi vurabilecek nükleer silahlar geliştirmeye çalışıyor.

ABD ise bölgedeki askeri varlığını artırarak Güney Kore’yi koruma sözü veriyor. Ancak Güney Kore’de bazı kesimler ABD’nin bu sözünü güvenilir bulmuyor ve kendi nükleer silah programını başlatmak istiyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kuzey Kore’den ABD’ye Füze Denemesiyle Karşılık