• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Kuzey Kore’nin Balistik Füze Denemesine Bakanlığımızdan Kınama Geldi

featured

Dışişleri Bakanlığımız , Kuzey Kore tarafından gerçekleştirilen balistik füze denemeleri için kınama açıklaması yayınladı.Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (KDHC) 5 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu balistik füze fırlatımını şiddetle kınıyoruz.

Sözkonusu fırlatma, BM Güvenlik Konseyi Kararlarının bir kez daha açık ihlalini teşkil etmekte ve KDHC’nin uluslararası toplumun çağrılarını hiçe saymaya devam ettiğini göstermektedir.

KDHC, bölgesel ve uluslararası güvenlik ve istikrarı tehdit eden faaliyetlerine son vermeli ve ilgili BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesindeki yükümlülüklerini eksiksiz olarak yerine getirmelidir.”

Füzeler bugün yerel  saatle 11.42’de fırlatılmıştı

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, yerel saatle 11.42’de fırlatılan balistik füzenin 11.51’de Japon Denizi’ne düştüğünü duyurdu.  Açıklamada, “İlk belirlemelere göre, orta ölçekli KN-15 tipi balistik füze olduğu tespit edildi” denildi.

Ülkenin doğusundaki Sinpo limanından fırlatılan füze, Japon Denizi’ne 60 kilometre yol aldı. Güney Kore’li ordu yetkilileri, yüksek açıyla ateşlenen füzenin 189 kilometreye kadar çıktığını bildiriyor.

Sinpo limanı, Kuzey Kore’nin ana denizaltı üssü olarak biliniyor.

Pyongyang yönetimi, geçen ay Japon Denizi’ne doğru aynı anda birçok füze fırlatmış, füzelerden bazıları Japon karasularına düşmüştü.

Geçen hafta paylaşılan uydu görüntüleri ise Kuzey Kore’nin nükleer denemede son aşamaya geldiğini gösteriyordu. Haberlere göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un dedesinin doğumgünü olan 15 Nisan’da yeni bir nükleer teste girişecek.

Füzenin ateşlendiği zaman dikkat çekici

Füzenin ateşlendiği zaman dikkat çekici, zira yarın ABD Başkanı Trump ile Çin lideri Xi Jinping buluşuyor. Trump, hafta içinde “Eğer Kuzey Kore işini Çin çözmezse biz çözeceğiz. Şimdilik size bu kadarını söylüyorum” demişti.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kuzey Kore’nin Balistik Füze Denemesine Bakanlığımızdan Kınama Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.