KYK Kredisi 550 TL’ye Çıktı! Öğrencilere Enflasyon Oranının Altında Zam

featured

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında konuştu. Yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 11.8 iken, Erdoğan öğrenim kredisine yüzde 10’luk zammı müjde olarak duyurdu. Üniversite mezunu genç işsiz oranının yüzde 23’lere ulaştığı bir dönemde 342 bin 282 genç KYK kredi borçlarını ödeyemiyor ve konuda düzenleme bekliyor. Bakanlık verilerine göre 2018 yılı itibariyle son 10 yılda borcu olan 5 milyon öğrenciden borcunu ödeyemeyen 279 bin 797’si ise Hazine ve Maliye Bakanlığının borçlular listesine girdi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Türkiye’yi terör örgütleri vasıtasıyla kuşatmayı planlayanlara cevabımızı teröristlerin doğrudan inlerine girip tepeleyerek verdik.”

“2020 Ocak ayı itibarıyla lisans öğrencilerimizin öğrenim kredisi veya bursu 500 liradan yüzde 10 artışla 550 liraya çıkıyor. Öğrenim kredisi rakamları Ocak ayından itibaren yüksek lisansta bin 100 lira, doktorada bin 650 lira olarak uygulanacak.”

“Savunma sanayinde geldiğimizde yüzde 20 şimdi yüzde 70’e varan bir rakamı yakaladık. Türkiye milli güvenliği için istediği gibi operasyon yapabiliyorsa savunma sanayiinde geldiğimiz noktaya borçluyuz.”

“Asgari ücretten memur ve emekli maaşına kadar, her alanda gelirleri buna bağlı olarak refah seviyesini fiilen yukarı çıkardık. Bugün Türkiye düşük gelir grubundan orta-üst düzey gelir grubuna yükselmiştir.”

“GÖREVDEN ALDIK ÇÜNKÜ ADAM LAF DİNLEMİYOR”
“Hep ne diyordum? Bu faizi düşürmekten başka çare yok. ‘Bunu düşürdükçe enflasyon düşer’ dedim. Demedim mi? Bakın şimdi, sistem değişince Merkez Bankası’nı da görevden aldık. Çünkü laf dinlemiyor adam. Ve yeni arkadaşımızla yola devam ettik. Dedik, ‘Bak böyle böyle, bunu düşüreceğiz.’ Şimdi enflasyonda tek haneye düştük, buyurun.”

Reklam
“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ülkemizin geleceğine bıraktığımız en büyük miras olacaktır. Diyorlar ki ‘bu geleneğimize ters bir yapı” Diyorlar ki biz Atatürk’ün partisiyiz. Acaba Gazi parlamenter demokrasi ile mi idare etmiştir ülkeyi?”

“BAĞDADİ NE KADAR ÖNEMLİ İSE FETÖ DE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
“Terörist başı FETÖ, bir projedir. Bir proje olarak da ABD’de 400 dönümlük arazi üzerinde yaşamaktadır.”

“99 yılında ABD’ye sığınan terörist başı FETÖ, o günden bugüne ABD’de niye tutuluyor? Mahkemelerimizin verdiği 90’ı aşan dosyayı bunlar gördükleri halde onu orada saklıyorlar. Bulunmayan bir Hint kumaşı değil. Demek ki başka projeler var. Bu FETÖ bir projedir. E bakıyorsunuz bizde bir şey olduğunda ‘Bunu bize gönderin.’ E kusura bakmayın. Kusura bakmayın. DEAŞ’ın başı öldürüldü, dünya ayağa kalktı. O ne kadar sizin için önemliyse FETÖ de bizim için bu kadar önemlidir. Bu adam benim 251 kardeşimi şehit etti. Ha o, ha FETÖ, hiçbir farkı yok.”

“Hava savunma sistemlerini satmadıkları için gidip Rusya’dan S-400 aldık. Bununla da kalmadılar, ortağı olduğumuz F-35 savaş uçaklarımızı bize teslim etmek istemediler. Bu nedenle alternatif tedarik yollarını araştırıyoruz. Dünyada alternatifsiz hiçbir şey yok. Yeter ki paran olsun. Verirsin, alırsın”

“Her gün biri çıkıyor bizi tehdit ediyor. Meclislerinde bizi hedef alan kararlar alıyorlar, ekranlarda ağızlarını köpürterek analizler kasıyorlar. Arada bir de mektup yazıyorlar, Türkiye korkup geri mi çekilecek? Siz eli kanlı terör örgütlerini raporlarınıza yazmayınca bunlar ibra mı oluyor? DEAŞ’la mücadele diye katlettiğiniz yüzlerce masumun vebalinden kurtulamazsınız. Bizi yaptırımla korkutanlar, bizim için tek yaptırım merciinin Allah olduğunu bilmiyorlar galiba.”

“ABD ve Rusya ile vardığımız bir mutabakat var. Bu mutabakata biz bir şartla bağlıyız, muhataplarımızın da sözlerini yerine getirmeleri halinde bu geçerlidir. Bizi teröristleri buradan çıkarttık laflarıyla aldatamazlar, daha buralar teröristlerden arındırılmış değil. Ne Tel Rifat’tan ne Münbiç’ten teröristler çıkarılmış değil. Rasulayn’ın doğusu, güneyi teröristlerden arındırılmış değil”

“TELEFONLA GÖRÜŞECEĞİM ONA GÖRE KARAR VERECEĞİZ”
Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, 13 Kasım’da yapılacağı açıklanan ABD ziyaretinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği yönündeki soruya “Telefon görüşmesi yapacağım, ona göre kararı vereceğiz” yanıtını verdi.

ARINÇ’IN “KHK BİR FACİADIR” AÇIKLAMASI: EFESLE KARŞILADIM
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç’ın “KHK bir faciadır” açıklamasının sorulması üzerine bugün kurulun bir toplantısı olacağını söyleyen Erdoğan “Bugün görüşeceğiz. Ancak iyi bir hukukçu olduğuna göre, ‘KHK bir faciadır’ demesini esefle karşıladım.” ifadelerini kullandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KYK Kredisi 550 TL’ye Çıktı! Öğrencilere Enflasyon Oranının Altında Zam