“Latin Alfabesi” ilgili Rusya’dan İlk Açıklama!

featured

Kazakistan’ın Kiril alfabesini terkederek Latin alfabesine geçişi hakkında ilk yorum Rus doğu bilimci ve Rusya Ortadoğu Enstitüsü Başkanı Yevgeni Satanovski’dan geldi.

Rus haber ajansına konuşan Rus uzman, Kazakistan’ın Latin alfabesine geçişinin ‘küresel ekonomik nedenlerden’ kaynaklandığını belirtti.

Habere göre; Satanovski konuyla ilgili olarak, “Bu Türkiye’ye doğru bir hamle değil, bu hamle Latinceye doğru. Latin alfabesini kullanan tüm ülkelere yönelik bir hamle. Bugün Kazakistan, kendi dilinde, bizim Rusçadan daha fazla bilimsel yazı yayınlıyor. Yeteri kadar petrol ve gazları var. Kazakistan halkının Rusça eğitim perspektifi yok. Bu yüzden bu karar çok doğal bir adım.” açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz hafta Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev, 2025 yılına kadar tüm kitapların, süreli yayın ve resmi belgelerin Latin alfabesinde yayınlanmaya başlamasını hedeflediklerini açıklamıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Latin Alfabesi” ilgili Rusya’dan İlk Açıklama!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.