Lavrov: Azerbaycan ve Ermenistan, Çözümün Temel İlkeleri Üzerinde Anlaştı

featured

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan’ın Dağlık Karabağ kriziyle ilgili ihtilafları belirgin şekilde azalttığını ve çözümün temel ilkeleri üzerinde anlaştığını iddia etti.

Azerbaycan’da yayın yapan ‘Bakinskiy Raboçiy’ dergisi için bir makale kaleme alan Lavrov, “Arabulucuların yardımları sayesinde taraflar, birçok ihtilaflı konuda pozisyonlarını yakınlaştırmayı başardı. Genel olarak, çözüm için temel ilkeler üzerinde anlaşma sağlandı” dedi.

Dün de Ermenistan’da yayın yapan ‘Novoye Vremya’ gazetesine demeç veren Lavrov, çözümün Ermenistan ve Azerbaycan’ın siyasi iradesine ve iki ülkenin çözüm için uzlaşmaya hazır olmalarına bağlı olduğunu kaydedip, “Birçok konuda anlaşma sağlanıyor. Birkaç konu kaldı ve bunlar en zor konular arasında yer alıyor. Ancak çalışmaların sonuçları, tarafların siyasi iradesine ve çözüm için uzlaşma konusunda esneklik göstermeye hazır olmalarına bağlı” demişti.

Kaynak:Sputnik

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Lavrov: Azerbaycan ve Ermenistan, Çözümün Temel İlkeleri Üzerinde Anlaştı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.