LGS 2. Tercih Sonuçları 2023

LGS 2. Tercih Sonuçları 2023

LGS 2. tercih sonuçları MEB’in resmi sitesinde erişime açıldı. Peki, yerleştirme sonucu sınavla ve yerel yerleştirme kapsamında açık kalan kontenjanlar için nakil işlemleri nasıl yapılacak? Nakil başvurusunda bulunmak isteyen adaylar hangi tarihlerde başvurabilecek? İşte LGS 2. tercih sonuçları ve nakil işlemleri hakkında merak edilenler…

LGS 2. TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANDI?

Liselere yerleştirme sonuçları 31 Temmuz’da duyuruldu. Yerleştirmeye esas LGS 2. tercih sonuçları da aynı gün açıklandı.

LGS 2. NAKİL BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen adaylar, iki dönem halinde nakil başvurusunda bulunabilecek. İkinci nakil tercih başvuruları 31 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında alınacak, sonuçlar 7 Ağustos’ta ilan edilecek.

08 – 16 Ağustos tarihleri arasında ise boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak.

Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 22 – 25 Ağustos tarihleri arasında alacak. Yatılılık yerleştirme sonuçları ise 31 Ağustos’ta açıklanacak.

NAKİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Nakil başvurusu yapmak isteyen öğrenci ve velileri, “https://eokul.meb.gov.tr” internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden tercihlerini yapabilecekler. Tercihler, ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak. Tercih işlemleri, Bakanlığın “http://www.meb.gov.tr” veya “https://eokul.meb.gov.tr” internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre yapılacak.

NAKİL TERCİHLERİ NASIL BELİRLENİR?

Her nakil döneminde öğrenciler, her gruptan en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Yerleştirme işlemleri için tercih başvurusu yapmayan öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil dönemlerinde tercihte bulunabileceklerdir.

ÖĞRENCİLERİN ÇOĞU TERCİHLERİNE YERLEŞTİ

4 Haziran 2023 tarihinde yapılan sınavın ardından 1 milyon 14 bin 675 öğrenci, sınavlı okul ve yerel yerleştirme için tercihte bulundu. Öğrencilerin yüzde 95’i tercihlerine yerleşti.

Sınavla öğrenci alan okullar için açılan 204 bin 812 kontenjanın 200 bin 310’u öğrenciler tarafından tercih edildi ve yerleştirme oranı yüzde 97,80 oldu.

Depremzede öğrenciler için ayrılan kontenjanların dışında, ilk yerleştirme döneminde; fen liselerindeki 40 bin 380 ve sosyal bilimler liselerindeki 10 bin 740 kontenjanın tamamı doldu. Anadolu liselerinde bulunan 71 bin 90 kontenjana 70 bin 944 öğrenci yerleşti ve Anadolu liselerinin kontenjan doluluk oranı yüzde 99,79 oldu. Anadolu imam hatip liselerinde bulunan 42 bin 76 kontenjana 40 bin 430 öğrenci yerleşti ve bu okul türünün kontenjanlarındaki doluluk oranı yüzde 96,09 oldu. Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde bulunan 40 bin 526 kontenjana 37 bin 816 öğrenci yerleşerek doluluk oranı yüzde 93,31 oldu.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
LGS 2. Tercih Sonuçları 2023