Libya’da Sel Felaketinin Ardından Salgın Alarmı

Libya'da Sel Felaketinin Ardından Salgın Alarmı

Libya’da binlerce kişinin ölümüne ve kaybolmasına neden olan sel felaketinin ardından, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Libya’daki sağlık durumunun endişe verici olduğunu söyledi. Ghebreyesus, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, DSÖ’nün Libya’daki yerel yetkililerle iş birliği içinde olduğunu ve insanların psikososyal destek de dahil olmak üzere sağlık hizmetlerine erişimini sağlamak için çalıştığını belirtti. Ghebreyesus, ayrıca su ve gıda kaynaklı veya diğer hastalıkların belirtilerini tespit etmek ve yayılmasını önlemek için hastalık erken uyarı sistemini güçlendirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Libya’da 10 Eylül’de Orta Akdeniz’de oluşan “Daniel Fırtınası” nedeniyle Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde şiddetli yağışlar meydana gelmiş ve sel felaketi yaşanmıştı. Selde en çok zarar gören kent olan Derne’de, denize yakın mahalleler tamamen yıkılmış ve yüzlerce kişi denize sürüklenmişti. Sel felaketinde ölenlerin sayısının 5 bini aştığı, kayıp kişi sayısının ise 10 bine ulaştığı bildirilmişti.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketi nedeniyle 11 Eylül’de ülke genelinde 3 günlük yas ilan etmişti. Libya Başkanlık Konseyi de kardeş ülkelere ve uluslararası kurumlara selden zarar gören bölgeler için yardım çağrısında bulunmuştu. Bazı ülkeler ve kuruluşlar da Libya’ya insani yardım malzemesi göndermişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Libya’da Sel Felaketinin Ardından Salgın Alarmı