Lowa Ön Seçimlerinde Donald Trump Zaferi

Lowa Ön Seçimlerinde Donald Trump Zaferi

ABD’de, 5 Kasım’daki başkanlık seçim yarışının start aldığı bugün, Iowa eyaletinde yapılan Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerinde, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın öne çıktığı gözlemlendi. İlk olarak Iowa eyaletinde başlayan ve Cumhuriyetçi aday adaylarının yarıştığı bu önemli ön seçimler, Amerikan siyasi sahnesi için geleneksel bir başlangıç noktası olarak kabul edilir.

AP haber ajansının aktardığı ve henüz resmi olmayan sonuçlara göre, Trump, en yakın rakipleri Florida Valisi Ron DeSantis ve eski BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley’i geride bırakarak, Iowa’da önemli bir başarı elde etti. İlk sonuçlara göre Trump, oyların yüzde 51’ini toplayarak seçimlerde rahat bir galibiyet kazandı. DeSantis, oy oranının yüzde 21’ini geçerek ikinci sırada yer alırken, Haley yüzde 19’luk bir oy oranıyla üçüncü sırayı aldı.

Bir diğer dikkat çekici gelişme ise Cumhuriyetçi aday adayı Vivek Ramaswamy’nin performansı oldu. Yüzde 7,7 gibi bir destek oranı elde eden Ramaswamy, sonuçların açıklanmasının ardından düzenlenen basın toplantısında yarıştan çekildiğini ve Trump’a destek vereceğini duyurdu.

ABD’de ön seçim süreci, 23 Ocak’ta New Hampshire’da devam edecek ve 8 Haziran’a kadar sürecek. Bu süreçte hem Demokrat Parti hem de Cumhuriyetçi Parti, Temmuz ve Ağustos aylarında yapılacak olan parti kongrelerinde başkanlık seçimleri için resmi adaylarını belirleyecekler. 5 Kasım’da gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinin galibi, 20 Ocak 2025’te resmen göreve başlayacak.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Lowa Ön Seçimlerinde Donald Trump Zaferi