Lübnan, Ülkesindeki Suriyelileri Artık İstemiyor

featured

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, ülkesindeki Suriyeli mültecileri vatanlarına geri göndermek için uluslararası destek talebinde bulundu.

Lübnan resmi haber ajansı NNA’da yer alan habere göre, Avn, Birleşmiş Milletlerin (BM) 75. yıl dönümü kapsamında düzenlenen yüksek düzeyli etkinliğe gönderdiği videolu mesajda, BM kuruluşunun çalışma planlarına gerekli reformların eklenmesi çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler’e Seslendi

BM ve dost ülkelerin, geçen ay Beyrut Limanı’nda meydana gelen büyük patlamadan sonra yaraları sarma ve ülkedeki ekonomik krizi aşma konusunda verdikleri destekten övgüyle söz eden Avn, BM’yi muhtaç ülkelere daha iyi bir gelecek sunma yolunda yardım çabalarını artırmaya davet etti.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Lübnan’a sığınan Suriyeli mülteciler konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Avn, şunları kaydetti:

“Yükü benzeri görülmemiş krizlerle ağırlaşan Lübnan’ın, nüfusuna oranla dünyanın en çok mültecisine ev sahipliğini sürdürmeye gücü yetmiyor. Dolayısıyla dünya ülkelerini, Suriyeli mültecilerin vatanlarına geri dönmeleri için Lübnan’a yardım etmeye davet ediyorum.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Lübnan, Ülkesindeki Suriyelileri Artık İstemiyor