“Lucifer” Lakaplı Youtuber Hakim Karşısına Çıktı

Sosyal medyada videolar paylaşarak ünlenen ve göz rengini değiştiren Lucifer Michaelson lakaplı Kaan Alkan, dolandırıcılıkla suçlanarak yargılandığı davada hakimle ilginç bir diyalog yaşadı. Alkan, kendisini tanımadığını söyleyen hakime “Tanıyacaksınız. Tüm dünya tanıyacak” dedi. Alkan, kendisini dolandırdığını iddia eden Maria Shirley Danieli ile ilgili ise suçsuz olduğunu savundu.

Sosyal medya fenomeni Kaan Alkan, yurtdışında bir firmada gözlerinin rengini değiştirdikten sonra Türkiye’de de aynı firmanın reklamlarında fotoğraflarının izinsiz kullanıldığını öne sürdü. Bu reklamları gören bazı kişilerin Alkan ile iletişime geçtiğini, ancak Maria Shirley Danieli adlı bir kadının hem firma hem de Alkan tarafından dolandırıldığını iddia ederek şikayetçi olduğunu belirtti. Bunun üzerine Alkan hakkında “Zincirleme şekilde dolandırıcılık” suçundan 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Alkan, kimlik tespiti sırasında youtuber olduğunu ve aylık kazancının 50 bin ile 100 bin TL arasında değiştiğini söyledi. Duruşma salonunda bulunan basın mensuplarının dışarı çıkarılmasını isteyen Alkan’a hakim, “Neden?” diye sordu. Alkan, “Tanınmış bir kişiyim” dedi. Hakim ise “Ben sizi tanımıyorum” cevabını verdi. Alkan da bunun üzerine “Tanıyacaksınız. Tüm dünya tanıyacak” şeklinde konuştu. Hakim ise basının dışarı çıkarılması talebini reddetti.

Alkan savunmasında, yurtdışında göz rengi değiştirme ameliyatı olduğunu, ancak Türkiye’de açılan firmanın izni olmadan fotoğraflarını kullandığını ileri sürdü. Bu nedenle kendisine sürekli mesaj geldiğini, şikayetçi Danieli ile de otel lobisinde görüştüğünü anlattı. Danieli’nin kendisinden şarj cihazı istediğini ve bunun karşılığında 100 euro verdiğini söyleyen Alkan, daha sonra Danieli’nin Türkiye’de göz rengi değiştirme ameliyatı olduğunu ancak memnun kalmadığını ve kendisine isimleri sorarak şikayet ettiğini iddia etti. Alkan, atılı suçlamayı kabul etmediğini belirtti.

Mahkeme heyeti, şikayetçi Danieli’nin yurt dışında olduğunu ve ülkeye giriş yaptığında ifadesinin alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi. Duruşma çıkışında basın mensuplarının sorularına cevap vermeyen Alkan, “Ben şöyle bir mesaj vermek istiyorum; hakimler, savcılar, avukatlar ve polisler gerçekten çok değerli bir şekilde işlerini yapıyorlar. Onlara hep saygılı davranmamız lazım. Seviyorum sizi” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Lucifer” Lakaplı Youtuber Hakim Karşısına Çıktı