Lucy Uzay Aracından İlginç Keşif: Kendi Uydusu Olan Asteroit

Lucy Uzay Aracından İlginç Keşif: Kendi Uydusu Olan Asteroit

NASA’nın Jüpiter’in yakınındaki Truva asteroitlerini incelemek üzere 2021 yılında uzaya gönderdiği Lucy uzay aracı, yolculuğu sırasında şaşırtıcı bir buluş yaptı. Lucy, Dinkinesh adlı bir asteroit keşfetti ve bu asteroitin etrafında küçük bir uydu döndüğünü ortaya çıkardı. Dinkinesh, Lucy’nin karşılaştığı ilk asteroit oldu ve kendi uydusu olan bir asteroit olmasıyla dikkat çekti.

Lucy misyonunun baş araştırmacısı ve Southwest Araştırma Enstitüsü’nden gezegen bilimcisi Hal Levinson, bu keşfin çok heyecan verici olduğunu ancak henüz tamamlanmadığını söyledi. Levinson, Dinkinesh ve uydusu hakkındaki verilerin sadece üçte birinin Dünya’ya ulaştığını ve daha fazla veri beklediklerini belirtti. NASA, Dinkinesh ve uydusunun görüntülerini paylaştı ancak bu görüntülerin henüz kesin olmadığını vurguladı.

Dinkinesh, diğer asteroitlerle çarpışmalar sonucu oluşmuş kraterlerle kaplı bir ana asteroit. Uydusu ise daha küçük ve şekli tuhaf bir cisim. Maryland Üniversitesi’nden gezegen bilimcisi Jessica Sunshine, bu ikili sistemin beklenmedik bir durum olduğunu ve gerçekten harika bir keşif olduğunu ifade etti.

Dinkinesh, Lucy misyonu tarafından ziyaret edilecek 10 asteroitten ilki. Lucy, Jüpiter ve Mars arasındaki asteroit kuşağında ilerleyerek bu asteroitleri inceleyecek ve Güneş Sistemi’nin oluşumu ve evrimi hakkında bilgi edinecek. Lucy, 2033 yılına kadar görevine devam edecek.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Lucy Uzay Aracından İlginç Keşif: Kendi Uydusu Olan Asteroit