Lütfü Türkkan’dan: HDPli’ye Gel Bakalım PKKLI

featured

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, Bizim TV YouTube kanalının canlı yayınında Lale Özan Arslan’a gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Habererk‘te yer alan habere göre; HDP ile ilgili görüşlerinin de sorulduğu programda, Türkan, şunları söyledi;

HDP, PKK ile irtibatlı olduğu sürece bizim için hep PKK’nın yanında yer alan parti görüntüsünde. Leyla Güven ile ilgili sayın Genel Başkanımızın bir çağrısı var, dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili fezlekeyi bir an önce meclise getirin. Gelen şehit cenazelerine ağlayıp “kahrolsun terörizm” deyip de arkasından Leyla Güven’in her gün dağa adam çıkacaktır demesi bir çelişki. Hem Leyla Güven’e hak verip hem şehitlere ağlayacaksınız bu doğru bir şey değil. Leyla Güven dağa adam çağırıyor niye? ‘Mehmetçiği öldürsün’ diye. İdeolojik taassuplardan, parti taassuplarından kurtulmak lazım.

[videojs_video url=”https://www.habererk.com/images/videolar/yi-partili-lutfu-turkkandan-hdp.mp4″]

“GEL BAKALIM PKK’LI DEDİM”

‘HDP’yi meşru siyaset zeminine çekmek için bu anlamda mücadele vermek gerekmiyor mu?’ sorusuna ise Türkan, “HDP kendi içinde bu ikilemini çözmek zorunda” sözleriyle yanıt verdi. Türkan, “PKK ile arasına mesafe koymak zorunda. Bunu ilk defa açıklıyorum bu benimle Sayın Genel Başkanımızın arasında kalan bir meseleydi burada açıklamak istiyorum.

Mecliste genel kurul sırasında zaman zaman tıkanmalar yaşanır, meclis ara verir, arkada grup başkanvekilleri toplantı yapar, oluşan açmazı gidermek için toplanır.

Tüm grup başkan vekilleri gelir. Ben HDP’nin ismini vermeyeceğim bir grup başkan vekiline “gel bakalım PKK’lı dedim” bozuldu bu, dedim ki “bakın ben sizin beyanınızı doğru kabul ederim, bana derseniz ki ben PKK’lı değilim arkadaş, bu beyan benim için esastır bir daha asla böyle bir şey de söylemeyeceğim ve hatta sizden özür dileyeceğim” dedim. “Niye öyle bir şey söyleyeyim?” dedi, ben de PKK’lı demeye devam edeceğim dedim. Bir daha tekrar ettim.

Sayın Genel Başkanımızı arayıp benden şikayetçi olmuş. Genel Başkanıma da aramızda geçen diyaloğu anlattım o grup başkan vekili bana “ben PKK’lı değilim, PKK’ya da asla destek vermiyorum” diyemediği için böyle demeye devam edeceğim dedim” yorumunu yaptı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Lütfü Türkkan’dan: HDPli’ye Gel Bakalım PKKLI