• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Macaristan Dışişleri Bakanı: “Avrupa’nın Güvenliği Türkiye’nin Elinde”

featured

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, “İster beğensinler ister beğenmesinler, Avrupa’nın güvenliği önemli ölçüde Türkiye’nin elindedir” ifadelerini kullandı. Szijjarto, Türkiye’ye taahhüt edilen 6 milyar euroluk desteğin de ödenmesi gerektiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye çok teşekkür etmesi gerektiğini kaydeden Szijjarto, “Zira Türkiye 4 milyon göçmeni ağırlıyor. Türkiye bunu yapmasa, Balkanlar üzerinden öylesine büyük kitleler halinde yüz binlerce yasa dışı göçmen Macaristan’ın güney sınırlarında belirecektir” dedi.

Szijjarto, ülkesinin sınırlarını koruduklarını, bunun için bir çit kurduklarını ve askerlerin görev yaptığını belirterek ülkesinin güney sınırında böyle bir durumla karşılaşmamalarının daha iyi olduğunu söyledi. Szijjarto, uluslararası destekle yeni göç dalgalarının önlenmesine ve herkesin kendi evine dönmesine yardımcı olunması gerektiğine işaret etti.

Szijjarto, bunun güvenlik ve ekonomik boyutlarının da olduğunu belirterek “İster beğensinler, ister beğenmesinler. Avrupa’nın güvenliği önemli ölçüde Türkiye’nin elindedir” dedi. Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıları desteklemek için AB’nin taahhüt ettiği 6 milyar euroluk desteğin ödenmesini doğru bulduklarını kaydeden Szijjarto, bunun bir kısmının ödendiğini ancak 6 milyar euro olmadığını belirtti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Macaristan Dışişleri Bakanı: “Avrupa’nın Güvenliği Türkiye’nin Elinde”