Macron’dan akılalmaz Türkiye açıklaması

featured

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye’nin Libya’da tehlikeli bir oyun oynadığını söyleyerek skandal sözler sarf etti. Sahada Türkiye’nin başarısını kabullenemeyen Macron, Türkiye’yi ABD Başkanı Trump’a şikayet ettiğini kendi ağzıyla itiraf etti. “Türkiye’nin yaptıkları Avrupalı olarak bizim hedeflerimize aykırı. Libya’da oynadığı rol kabul edilemez. Tavrımız sert olacak” diyen Macron, Sisi’ye de sahip çıktı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı’nda Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

MACRON: ERDOĞAN’A DA SÖYLEDİM! TÜRKİYE, LİBYA’DA TEHLİKELİ BİR OYUN OYNUYOR

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve ikili ilişkilere dair açıklamalarından sonra sözü Libya’ya getiren ve bu konuda herkesin sorumluluğu bulunduğunu kaydeden Macron, “Fransa ve Tunus, Libya’da tarafların ateşkesi sağlaması ve bölgede güvenliği sağlamak için Birleşmiş Milletler çerçevesinde müzakerelerin tekrar başlamasına yönelik verdikleri taahhütleri yerine getirmesini istiyor” dedi. Macron, “(Libya’da) Yabancı müdahaleler sona ermeli. Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan’a açık şekilde söyleme fırsatı buldum. Türkiye’nin Libya’da tehlikeli oyun oynadığını ve bu oyunun Berlin Konferansı’nda verdiği taahhütlere aykırı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“TRUMP’A DA ANLATTIM” DEYİP TÜRKİYE’YE KARŞI SKANDAL SÖZLERİNİ SÜRDÜRDÜ

Macron, bugün ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde bunları anlattığını aktardı. Çin-ABD karşıtlığının Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) düzgün işlemesini engellediğini dile getiren Macron, Fransa’nın Akdeniz’in güvenliğine önem verdiğini belirterek, “Türkiye tüm kurallara aykırı davranarak ve birçok Avrupa’nın çıkarlarını çiğneyerek Libya hükümeti ile anlaşmalar yapması, Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin egemenliğine saygı göstermemesi ve Libya’da yürüttüğü siyaset uluslararası hukuka aykırıdır. Türkiye, bunları yaparak NATO müttefiki olarak bekleneni yapmıyor. Türkiye’nin yaptıkları Avrupalı olarak bizim hedeflerimize aykırı. Türkiye’nin Libya’da oynadığı rolü kabul etmiyoruz” diye konuştu.

“TAVRIMIZ SERT OLACAK”

Türkiye’nin Libya’da ilerlemesine izin vermeyeceğini iddia eden Macron, “Türkiye’ye tavrımız sert olacak” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Macron’dan akılalmaz Türkiye açıklaması