Macron’dan Türkiye İçin Tepki Çeken İfadeler!

featured

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bir televizyon kanalına verdiği röportajda Türkiye’ye yönelik tepki çeken ifadeler kullandı. Macron, Türklerin, Fransa’da düzenlenecek bir sonraki seçimde müdahale girişimlerinin olacağını öne sürdü.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türklerin, Fransa’da düzenlenecek bir sonraki seçimde müdahale girişimlerinin olacağını iddia etti.

Macron’un, France 5 televizyon kanalı ile yaptığı röportaj yayımlandı. Bu röportaj, Macron’un, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 2 Mart’ta video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yapıldı.

Türkiye’nin Fransa’nın ortağı olup olmadığı sorusuna yanıt veren Macron, “Suriye bölgesinden tehlikeli kişiler geldiğinde güvenlik konusunda ortaktır. Göç konusunda da ortaktır. İstediğimizi söyleyebiliriz ama Türkiye, dünyada Suriye bölgesinden en çok sığınmacı bulunduran ülkedir.” dedi.

Türkiye’de 3,5 milyon sığınmacının bulunduğunu ifade eden Macron, “Göç konusunda Türkiye ile çalışmamız gerekiyor. Bir günde ‘Sizinle çalışamayız, diyalog yok.’ dersek kapıları açarlar ve 3,5 milyon sığınmacı Avrupa’ya gelir. (Türkiye’ye karşı) Katı tutum alsak da Türkiye ile çalışmamız gerekiyor.” diye konuştu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Macron’dan Türkiye İçin Tepki Çeken İfadeler!