Mahkeme’den Ezgi Mola Kararı

featured

Cinsel saldırı iddiasıyla suçlanan Musa Orhan’a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Ezgi Mola’nın davası  ‘basit yargılama usulü’ görülecek.

Batman’ın Beşiri ilçesinde intihara kalkıştıktan günler sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İpek Er, Siirt’te görev yapan Uzman Çavuş Musa Orhan’ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasını öne sürmüş ve Orhan da Jandarma Genel Komutanlığı’ndan ihraç edilmişti. Oyuncu Ezgi Mola hakkında, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hakaret ettiği iddiasıyla Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş suç duyurusunda bulunmuştu.

Başsavcılık da Mola hakkında ‘sesli, yazılı ve görüntülü bir ileti ile hakaret’ ve ‘hakaret’ suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemi ile dava açılmıştı. ı. Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame üzerine Mola’ya açılan davanın ‘belli bir ağırlığa ulaşılmadığı’ gerekçesiyle duruşma yapılmaksızın ‘basit yargılama’ usülü görülecek.

BASİT YARGILAMA USÜLÜ NEDİR?

Basit Yargılama Usulü, Asliye Ceza Mahkemesince, iddianamenin kabulünden sonra belli bir ağırlığa ulaşmamış suçlar bakımından uygulanabilen ve duruşma yapılmaksızın dosya üzerinden yürütülen özel bir ceza muhakemesi yöntemidir.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mahkeme’den Ezgi Mola Kararı