Mahrem Görüntüleri Sızdırılan Kadına, Apple Milyonlarca Dolar Ödedi

featured

ABD’li 21 yaşındaki genç kadın iPhone model akıllı telefonunu yetkili servise götürdü, cihazındaki müstehcen fotoğraflarının internete sızması sonrası açtığı davayı kazandı.

ABD’de, Apple iPhone model akıllı telefonunu yetkili servise götüren kadın, cihazındaki mahrem görüntülerinin internete sızdırılması sonrası açtığı davayı kazandı. Akıllı telefonundaki özel fotoğrafları burada çalışan görevli tarafından internete sızdırılan kadın verdiği hukuk savaşını yaklaşık 5 yıl sonra kazandı.

Burada çalışan teknisyenler kadının ‘son derece kişisel ve mahrem içeriklerini’ Facebook hesabına yükledi. Kadının Facebook hesabına kendisi bilerek yüklemiş gibi görünen görüntüler kadının ‘ağır duygusal sıkıntı’ yaşamasına sebep oldu.

Olayı gizli tutmak isteyen Apple adına yer verilmeyen dava dosyası, yakın zamanda, yine Apple ve Pegatron’u içeren başka bir davada buna referans verilmesiyle ortaya çıktı.

Guardian’a konuşan şirket sözcüsü “2016 yılında yetkili satıcılarımızdan birinde politikalarımızın bu korkunç ihlalini öğrendiğimizde hemen harekete geçtik ve o zamandan beri satıcı protokollerimizi güçlendirmeye devam ettik” açıklamasını yaptı.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mahrem Görüntüleri Sızdırılan Kadına, Apple Milyonlarca Dolar Ödedi