Manisa Alaşehir’de Çalıştığı İnşaattan Lise Öğrencisi Yaşamını Yitirdi

Manisa Alaşehir’de Çalıştığı İnşaattan Lise Öğrencisi Yaşamını Yitirdi

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde, bir inşaatın 5. katından düşen 16 yaşındaki Zekai Dikici isimli lise öğrencisi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay, dün akşam saatlerinde İstasyon Mahallesi’nde bulunan bir inşaat alanında meydana geldi. Zekai Dikici, çalıştığı elektrik tesisat firmasının verdiği işi yapmak için inşaatın 5. katına çıktı. Ancak burada dengesini kaybederek aşağıya düştü. Çevredeki diğer işçilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı genci Alaşehir Devlet Hastanesi’ne götürdü. Ancak genç, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

Zekai Dikici’nin, Alaşehir Sümer Oral Mesleki Eğitim Merkezi’nde Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü bölümünde okuduğu ve haftada bir gün okula gidip diğer günlerde elektrik tesisat işlerinde çalıştığı öğrenildi. Dikici’nin ailesi ve arkadaşları, acı haberi alınca büyük üzüntü yaşadı. Dikici’nin cenazesi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. Zekai Dikici’nin çalıştığı elektrik tesisat firmasının sahibi Ş.B. ve ustabaşı R.Y., gözaltına alındı. Şüphelilerin, iş güvenliği önlemlerini almadıkları ve çocuk işçi çalıştırdıkları iddia ediliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Manisa Alaşehir’de Çalıştığı İnşaattan Lise Öğrencisi Yaşamını Yitirdi