Manisa’nın Akhisar ilçesinde 15 Ağustos’ta meydana gelen kadına şiddet olayında yeni bir gelişme yaşandı. Paşa Mahallesi’nde, Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi’nde dini nikahlı eşi Sude Naz Atak’ı sokak ortasında darp eden Yılmaz Akman, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Olay sırasında çevredeki vatandaşlar uzun süre tepkisiz kalırken, yaşlı bir adamın müdahalesiyle Akman durduruldu. Çevredeki esnafların da desteğiyle genç kadın kurtarıldı ve Akman linç edilmekten polis tarafından kurtarıldı.
Adalet Bakanı’ndan Açıklama
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Manisa’nın Akhisar ilçesinde sokak ortasında hamile bir kadına yapılan fiziksel şiddeti kınıyor ve lanetliyorum. Şiddet olayının hemen ardından Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, şüpheli Yılmaz A. çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır” ifadelerini kullandı.
18 Suç Kaydı Bulunuyor
Manisa Valiliği’nden yapılan açıklamada, Yılmaz Akman’ın çeşitli suçlardan 18 kaydı bulunduğu belirtildi. Olayda yaralanan Sude Naz Atak’ın sağlık durumunun iyi olduğu ve koruma kararı alındığı bildirildi.
İçindekiler








