Mansur Yavaş’tan Halk Ekmek A.Ş.’deki Yolsuzluk İddialarına Suç Duyurusu

Mansur Yavaş’tan Halk Ekmek A.Ş.'deki Yolsuzluk İddialarına Suç Duyurusu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediyeye bağlı Halk Ekmek A.Ş.’de yolsuzluk yapıldığı iddialarını araştırmak için teftiş başlattı. Yavaş, bu konuda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulundu. Yavaş, iddiaları ortaya atan AKP İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın da tanıklık yapmasını istedi.

Halk Ekmek A.Ş.’de “para karşılığı işe alım yapıldığı” iddiası, geçtiğimiz Temmuz ayında basına yansımıştı. Bu iddiaya göre, belediye personeli olmayan bir kişi, işe girmek isteyenlere 50 bin TL karşılığında iş vaat ediyordu. Bu kişinin hesabına para yatıranların da Halk Ekmek A.Ş.’de işe başladığı öne sürülmüştü.

Bu iddialar üzerine harekete geçen Yavaş, 21 Temmuz 2023 tarihinde Halk Ekmek A.Ş.’de teftiş başlattı. Teftiş sonucunda paranın yatırıldığı hesabın sahibinin belediye personeli olmadığı tespit edildi. Ancak Yavaş, olayın tam olarak aydınlatılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Yavaş yönetimi, bu iddiaları dile getiren AKP İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın da tanık olmasını talep etti. Özcan, daha önce yaptığı bir açıklamada, “Halk Ekmek A.Ş.’de para karşılığı işe alım yapıldığını biliyoruz. Bu konuda elimizde belgeler var” demişti.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, daha önce katıldığı bir Belediye Meclisi toplantısında ise şunları söylemişti: “Benim dönemimdeki herhangi bir personelim yolsuzluktan yargılanırsa namus şeref sözü, sizlerle beraber ben de o davaya müdahil olacağım. Yetimin hakkını hep birlikte savunacağız. En ufak duyum alırsanız savcılığa başvurun dedikodu yapmayın. Varsa bir yolsuzluk götürün savcılığa verin. Sizinle beraber takip edeceğim. Söz veriyorum.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mansur Yavaş’tan Halk Ekmek A.Ş.’deki Yolsuzluk İddialarına Suç Duyurusu