Mart ayında tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 2,29 arttı

featured

Mart ayında tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 2,29 arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini yayımladı. Mart ayında enflasyon beklentilerin altında gerçekleşti. Üretici fiyatları tarafındaki gerilemenin etkisiyle üretici-tüketici enflasyonu arasındaki makas da iki yılın en düşük seviyesine geriledi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayımladığı verilere göre Mart ayında tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 2,29 arttı.

Yıllık olarak ise enflasyon yüzde 50,51 olarak kaydedildi. Çekirdek göstergede yıllık artış ise yüzde 47,36 oldu.

Mart ayında, endekste kapsanan 143 temel başlıktan, 24 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 8 temel başlığın endeksinde değişim olmadı. 111 temel başlığın endeksinde ise artış gerçekleşti.

Üretici fiyat endeksi ise aynı dönemde bir önceki aya göre yüzde 0,44 arttı. Üretici fiyatlarında yıllık artış ise Mart’ta yüzde 62,45 oldu.

Üretici fiyatlarında yaşanan gerilemeyle üretici ve tüketici enflasyonu arasındaki makas da daralmaya devam etti. Mart ayı itibariyle söz konusu makas 11,9 puanla iki yılın en düşük seviyesine indi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mart ayında tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 2,29 arttı