Maske takmadığı için güvenlik görevlisinin gözünü kör eden cani için istenilen ceza belli oldu

featured

İstanbul Avcılar’da metrobüste maske takması için kendisini uyaran güvenlik görevlisi Şükrü Turan’ı darbederek, tek gözünü kaybetmesine neden olan Ömer Senem hakkında ‘Kemik kırılmasına neden olacak şekilde kasten yaralama’ suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla istemiyle dava açıldı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili iddianameyi tamamladı. Turan’ın avukatı Mustafa Alpağut yaptığı yazılı açıklamada olayla ilgili şüpheli hakkında Başsavcılığı’ın ‘Türkiye şartlarında kısa sayılabilecek bir zaman zarfında’ kamu davası açıldığını belirtti.

Müvekkilinin maske konusunda tüm toplum sağlığı için şüpheliyi uyardığını, şüphelinin darbetmesi sonucu müvekkilinin kör kaldığını kaydeden avukat Alpağut “Umut ederiz ki şüpheliye hakkaniyetli olarak verilecek ceza caydırıcı olur ve bu şekildeki vahim olaylar bir daha yaşanmaz” dedi.
İddianame tamamlandı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede şu ifadeler yer aldı:

25 Haziran 2021’de şikayetçi Turan’ın Beylikdüzü-Mecidiköy hattında giden metrobüse bindiği anlatıldı. Şirinevler’e giden özel güvenlik görevlisi Turan’ın, şüpheli Senem’i maskesiz görmesi üzerine uyarıda bulunduğu, taraflar arasında tartışma çıktığı ve tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu şüpheli Senem’in, Turan’a yumruk attığı belirtildi. Turan’ın darp sonucu yaşamsal tehlike geçirmeksizin basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek ve vücuttaki kemik kırıklarının yaşam fonksiyonlarını orta derecede etkileyecek şekilde yaralandığı, şüphelinin üzerine atılı suçu işlediğine dair deliller olduğu vurgulanan iddianamede, şüpheli Senem’in “Kemik kırılmasına neden olacak şekilde kasten yaralama” suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Maske takmadığı için güvenlik görevlisinin gözünü kör eden cani için istenilen ceza belli oldu