• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Maydanozun İnsan Sağılığına Yararları Neler ?

featured

Maydanoz Kansere Yakalanma Riskini Azaltır: Düzenli olarak maydanoz tüketmek, cilt, sindirim sistemi, meme ve prostat kanseri gibi kanserin farklı çeşitlerine yakalanma riskini azaltır. Kayda değer derecede içerdiği anti kanser özelliği ile bilinen apeginen maddesi güçlü bir antioksidandır. Bu ve diğer maddeler yardımıyla iltihaplara karşı da etkili bir besin kaynağıdır.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Maydanoz içerdiği esansiyel yağlar aracılığı ile kalıcı iltihaplara karşı etkilidir.  İltihaptan kaynaklanan hastalıklara yakalanma oranını düşürür ve bağışıklık sitemini genel anlamda korur.

Astım Hastalığına Faydalıdır:  Maydanozun astım hastalığına da iyi geldiği söylenmektedir. Özellikle maydanoz suyunun astım ataklarının şiddetini azalttığı ve bronşları açtığı söylenir.

Damarları Koruyucu Özelliği Vardır: Maydanozun kalp sağlığına olan faydaları anlattığımızda, bünyede bulunan fazla miktarda amino asitlerin zararlı olduğunu söylemiştik. Amino asitler, aynı şekilde damarlar için de büyük bir tehdit oluştururlar.  Bu asitler kanda çok fazla miktarda olduklarında kalp krizi ve felç riskini arttırmaktadırlar. İşte bu tür asitlerin seviyesini maydanozda bulunan B vitamini dengeler ve damarları amino asidin oluşturacağı risklerden korur. Bol miktarda içerdiği beta karoten sayesinde ayrıca kılcal damarlar için de iyi gelmektedir.

Kalp Sağlığına Faydaları: Bünyede yüksek miktarda bulunan amino asit, damar ve dolayısı ile kalp sağlığını tehdit eder. Maydanozda bulunan folatlar ise amino asitleri zararsız moleküllere dönüştürerek, kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur. Bunun yanında vücudu inmelere ve koroner krizlere karşı dirençli hale getirir.

İdrar Yolu Enfeksiyonlarına Faydaları: Bastyr Üniversitesi tarafından maydanoz üzerine yapılan araştırmalar sonucunda maydanozun idrar yolu enfeksiyonu için alternatif tedavi yolu olarak önerilebileceğini açıklamıştır. Maydanoz dışında bu tür enfeksiyon kaynaklı hastalıklar için başka bitkiler de belirtmişlerdir. Fakat yine de bu tür hastalıklar yüzünden ilaçlı tedavi görüyorsanız, mutlaka doktorunuza danışmalısınız. 

Sağlıklı Cilt İçin Maydanoz: Maydanozun en çok cilt sağlığını koruduğunu söylemek yanlış bir iddia olmaz. Maydanoz, serbest radikallere karşı çok etkilidir ve özellikle akne ve sivilce sorunlarına karşı etkilidir.

Maydanoz suyunu kaliteli ve doğal zeytin yağına veya badem yağına karıştırarak cildinize uygulayın ve 30 dakika bekletin.  Daha sonra yüzünüzü yıkayın. Bu uygulama cildinizde meydana gelen lekeleri temizlemek başta olmak üzere birçok soruna derman olacaktır.

Kemiklere Faydalıdır: İçerdiği C, B12, K ve A vitaminleri kemik sağlığı için hayati derecede önemlidir. Bunun yanında bu vitaminler sinir sitemi sağlığının korunması için önemlidir.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Maydanozun İnsan Sağılığına Yararları Neler ?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.