• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

MEB’den YKS ve LGS Açıklaması Geldi!

featured

2021 LGS ve YKS sınav müfredatı ne oldu? sorusunun cevabı tüm öğrenci ve eğitimciler tarafından merak ediliyor. İşte merak edilen soruların cevapları…

Selçuk, geçtiğimiz 20 Kasım Cuma günü bu açıklamayı yapmış ve “Önümüzdeki hafta açıklama yapılacak” demişti. Bu açıklamanın üzerinden 10 gün geçti ve LGS ve YKS’ye girecek yaklaşık 4 milyon öğrenci de bir değişiklik olup olmadığını öğrenmek istiyor.

2020-2021 öğretim yılı başladığında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2021 LGS ve YKS’ye girecek öğrencilerin hem yüz yüze hem de uzaktan eğitimde işlenen tüm konulardan ve kazanımlardan sorumlu olacaklarını açıklamıştı.

Selçuk, 31 Aralık 2020 tarihine kadar sürecek uzaktan eğitim ile ilgili ilk yaptığı açıklamada, sınav müfredatında değişiklik olacağına ilişkin mesaj vermişti.  Selçuk, sınav müfredatının  uzaktan eğitime uyumlu hale getirilmesiyle ilgili çalışmanın yapıldığını dile getirmişti.

Ardından da katıldığı bir televizyon programında bunu yineledi. Sınavlara girecek 8 ve 12’nci sınıf öğrencileri için sınav müfredatının uzaktan eğitime nasıl uyumlu hale getirileceğini tekrarladı. Selçuk, şunları söylemişti:

“Biz bu dönemde hep öğrencilerimizin lehine düşünmeye çalışıyoruz. Cocuklarımızın sınavla ilgili içerikler konusunda yüklerini azaltmak noktasında da bir çalışma var. Önümüzdeki hafta bununla ilgili bir açıklama yapılacak. Daraltılacak mı? Nasıl bir çerçeve çizilecek? Bu çok teknik bir konu.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MEB’den YKS ve LGS Açıklaması Geldi!