Medeniyyet Dediğin

featured

Fransa hükümetinin son dönem beyanatları bazı çevrelerde şaşkınlık ve kızgınlık  ile karşılandı. Bu çevreler beyanatların Fransa ile değil Macron ile ilgili olduğunu söylüyor.

Ne aptallık.

Oysa Fransa’da iktidarlar değişse de mesele ermeniseverlik değildir. Mesele Fransa ve tüm Avrupa gerçekte Türk’e düşmandır. Yüzlerce yıldır bu böyledir ve ağzımız ile kuş da tutsak  değişmeyecektir.

Hala anlamaz mısın İstiklal Marşı’mızdaki Akif’in sözlerini; ”Medeniyyet dediğin tek dişi kalmış canavar”

Avrupalının medeniyet dediği şeyin sömürmek olduğunu, Kurtuluş savaşında dedeleri Yunanın safında olanlar görmez , göremez.

Dün Fas da, Cezayir de bugün Irak da, Libya da .

Topa bakmayan kaleci misali, Dolar kuruna bakmayan Maliye Bakan’ı gibi  daha ne kadar gerçeklere gözlerinizi kapatacaksınız?

“Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur.” Sözü ırkçılığı değil binlerce yıllık bir tecrübeyi anlatır.

Hala düşünmeyecek misiniz, hala akletmeyecek misiniz?

Mevcut iktidarın dümen suyunda giden Ticaret Odaları’nın artık ,elinde mızrak ardında yaprak olan Afrika ülkelerinde ticaret şansı aramaktan vazgeçip Türki cumhuriyetlere dönmesinin vakti gelmedi mi?

Adı ‘Türk işbirliği ve koordinasyon(TİKA)’ olan kurumun Afrika da ne işi var?

Orada hangi Türk e ne fayda sağlamış?

Artık Türki cumhuriyetlerde cami yapımı dışında da işler görebilecek kurumların oluşturulması veya mevcut kurumlara destek verilmesi için daha ne bekleniyor?

Suudilerin, Fransızların ve benzerlerinin bize açık savaş ilanı mı?

Bu yıl 489 milyon TL ödenek alan TİKA, Erasmus  gibi kapsamlı ve programlı bir öğrenci değişim sistemi  hayata geçirebilmiş midir?

Sadece 2020 için planlanan PERSONEL GİDERİ 67 milyon TL  olan bu kurum Türki cumhuriyetler ile ilgili hangi büyük atılım ya da başarıyı yakalamıştır?

Bu yönetim ve kadrolar ile mümkün olamaz ama,

Çare gün gibi ortadadır.

Gümrük birliği adı ile bizi sömüren Avrupa’nın modern kapitülasyonları yırtılıp atılmalı, Turan ekonomik işbirliği aktif hale getirilmelidir vesselam…

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Medeniyyet Dediğin