Mehmet Şef Çıldırdı

featured

Masterchef yarışması jürisi şef Mehmet Yalçınkaya yemeği yapmayan yarışmacıya sinirlendi. Yarışmacı göz yaşlarına boğuldu.

En çok izlenen yemek yarışma programı Masterchef’te dün akşam kırmızı ve mavi takım arasında oynanan takım oyununu kırmızı takım kazandı. Dokunulmazlık oyunda ise gergin anlar yaşandı.Tabağını yetiştirmeyen Furkan tabağı şeflerin önüne getirmesiyle Mehmet Şef’ten ağır sözler işitti. Mehmet Şef ”Bu ne ya abi, sen nasıl getirebiliyorsun şefin önüne böyle bir tabağı. Getirme daha iyi. Şefe saygısızlık olmasa ben bu tabağı tatmam”  yorumunu yaptı. Mehmet Şefin yorumu sosyal medyada gündem konusu oldu.

Bireysel dokunulmazlığı kazanan Berker, haftanın ilk eleme adayı olarak Duygu’nun adını söyledi. İkinci adayın belirlenmesi için takımda yapılan oylamada ise Emir, Ebru ve Furkan 4’er oy alarak en fazla eleme oyu alan isimler oldu. Bu durumda şefler takım kaptanından eleme potasına gidecek ismi belirlemesini istedi. Mavi takım kaptanı olan Esra ise Furkan’ı seçti ve ikinci eleme adayı Furkan oldu.

Mehmet Yalçınkaya Kimdir?

1974’te Bolu’da doğdu. Fransa,İtalya, Katar, Almanya ve Yunanistan’ da gastronomi ve mutfak koordinatörlüğü yaptı. 2004’te İstanbul Yemek Akademisinde insan anatomisi ve sindirim sistemi üzerine eğitim aldı. 2005’te Amerika’nın ünlü gurme dergisi “CULINARY”de Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyalleri yayımlandı.

2008’de Almanya’da dört yılda bir yapılan IKA/Olympiade der Köche A kategorisinde dünya üçüncüsü oldu. Türk Mutfağı ile ilgili çeşitli fuar, festival ve yarışmalarda madalya, şilt ve sertifikalar kazandı.

Farklı tatların buluşması olan “Fusion Mutfak” akımını yapmış olduğu çalışmalar sonucu Türkiye’de ilk uygulayan şeflerden birisi oldu. 2012’de Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü olarak Dünya Aşçılar Olimpiyatlarında dünya ikincisi oldu. 2018’den beri Masterchef Türkiye’de jürilik yapmaktadır.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mehmet Şef Çıldırdı