Mehmet Şimşek’ten Ekonomi Gündemine Dair Açıklamalar

Mehmet Şimşek’ten Ekonomi Gündemine Dair Açıklamalar

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin geleceği hakkında umutlu mesajlar verdi. Yeni Şafak’a konuşan Bakan Şimşek, enflasyonu kalıcı olarak düşürmek için çalıştıklarını, Körfez ülkeleriyle yatırım anlaşmaları imzaladıklarını ve 2024 yılında Türkiye’ye kaynak girişinin artacağını söyledi.

Bakan Şimşek, ekonomi programının üç temel bileşenini şöyle sıraladı: “Mali disiplinin tesisi, enflasyonun düşürülmesi için kademeli parasal sıkılaştırma ve yapısal reformlar.” Bu kapsamda bütçe açığını Maastricht Kriterleri ile uyumlu bir seviyeye getirecek tedbirler aldıklarını belirten Bakan Şimşek, “Biz dünya normlarına uygun, kurala dayalı politikalar güdersek Türkiye’ye kaynak akışında herhangi bir sorun olmaz” dedi.

Körfez Ülkeleriyle Yatırım Anlaşmaları

BAE ile 51 milyar dolarlık yatırım paketi açıkladıklarını hatırlatan Bakan Şimşek, “Bu yatırımların bir kısmı bu sene içerisinde başlamak üzere bir kaynak akışına dönüşecek diye bekliyoruz” diye konuştu.

Enflasyonla Mücadelede Kararlılık

Enflasyonla mücadelede de kararlı olduklarını vurgulayan Bakan Şimşek, “Amacımız, bir geçiş dönemi sonrası kalıcı bir şekilde enflasyonu aşağı çekmek. Merkez Bankası’nın da tahminlerinden göreceğiniz gibi, enflasyon önümüzdeki birkaç ay içerisinde geçici bazı faktörler nedeniyle artışa devam edecek. Bizim bütçe dengelerini iyileştirmek, depremin yaralarını sarmak için yaptığımız bazı vergi düzenlemeleri var. Bu vergi düzenlemeleri de tabii enflasyonist ama bu bir daha tekrarlanmayacak. Bir kerelik yaptığımız bir düzenleme bu” ifadelerini kullandı.

Türkiye Ekonomisinin Geleceği

Bakan Şimşek, Türkiye ekonomisinin geleceğine dair de iyimser bir tablo çizdi. “Ben inanıyorum ki 2024’ün ikinci yarısından itibaren bugün karşıdan esen rüzgârlar destekleyici bir nitelik kazanacak. Türkiye’ye kaynak girişi artacak ve önümüzdeki dönemde belirsizlik azaldıkça, cari açık daraldıkça inanıyorum ki kurda göreceli bir istikrara doğru gideceğiz. Bu da enflasyonu ve beklentileri olumlu yönde etkileyecek” dedi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mehmet Şimşek’ten Ekonomi Gündemine Dair Açıklamalar