Memleket Partisi’ni anketlerde yüzde 10.4 gösteren şirketin sahibi milletvekili adayı oldu

featured

Memleket Partisi’ni anketlerde yüzde 10.4 gösteren şirketin sahibi milletvekili adayı oldu. 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekiliği seçimlerine kısa zaman kala, anket firmalarının gerçekleştridiği anketler kamuoyu ile paylaşılmaya devam ederken, Memleket Partisi‘nin seçimlerde yüzde 10.4 oy alacağını anketlerde gösteren şirketin sahibi Ömer Kayır, Memleket Partisi Bursa 2. Bölgeden 1. Sıra milletvekili adayı oldu.

Röportajlık.com’dan Ercan Küçük’ün haberine göre, Cumhurbaşkanlığı adayları arasında en çok tartışılan isim şüphesiz Muharrem İnce. Sosyal medyada yapılan anketlerde şaşırtan oylar alan Muharrem İnce bazı araştırma şirketleri tarafından sahada yapılan anketlerde de yüksek oy almasıyla dikkat çekti. Bazı anket şirketleri Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin oyunu %10, bazıları %12 civarı gösteriyor. Bu araştırma merkezlerinden birisi de Yüzüncü Yıl Siyasal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi’nin bağlı olduğu Ankara Analitik Araştırma ve Danışmanlık Reklam ve Ticaret LTD ŞTİ. Merkez Mart 2023’de yayınladığı Türkiye Durum Raporu isimli araştırmada Memleket Partisi’nin oyunu %10.4 gösterdi. Şirketin Memleket Partisi’yle ilişkileri ise dikkat çekiyor.

Raporu hazırlayan ekibin başkanının Memleket Partisi Manisa 1. Sıra adayının Av. Fidel Okan olduğunu, ekipte yer alan Ekonomist Şefik Çalışkan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın akıl hocası olarak bilindiğini yazmıştık. Raporu hazırlayan şirketin sahibi Ömer Kayır da Memleket Partisi ile ilişkili çıktı. Kayır, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığından emekli olan bir bürokrat. Kayır, Ticaret Sicil Gazetesi’nin 28 Ocak 2021 tarihli 10255 nolu sayısına göre şirketi 20 Şubat 2018’de kuran Süleyman Sancak’tan tek ortaklı olarak devir aldı. Kayır, Memleket Partisi’nden Bursa 2. Bölge 1. Sıradan milletvekili adayı oldu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Memleket Partisi’ni anketlerde yüzde 10.4 gösteren şirketin sahibi milletvekili adayı oldu