Memur ve Emekli Maaşlarında Yüzde 30’luk Artış

Memur ve Emekli Maaşlarında Yüzde 30’luk Artış

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan beklenen haber geldi. Erdoğan, memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 25’ten yüzde 30’a çıkardıklarını duyurdu. Buna göre en düşük memur maaşı 22 bin TL, en düşük emekli maaşı ise 9 bin 750 TL olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da TBMM’de yaptığı açıklamada, memur ve emekli maaş zammının temmuz ayında Meclis’ten geçeceğini söyledi. Işıkhan, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’mızla iş birliği halinde çalışıyoruz. İnşallah torba yasada çıkmak üzere çalışmalarımız sürdüreceğiz, bürokratlarımız çalışıyor. Hedefimiz torba yasada paydaşları memnun edecek bir sonuca ulaşmak” dedi.

Memur ve emekli maaş zammı, her yıl iki kez toplu sözleşme zammına ek olarak 6 aylık enflasyon farkıyla belirleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2022 yılı son enflasyon verilerine göre son 6 aylık enflasyon yüzde 15,40 oldu. Böylece memur ve memur emeklileri ocakta yüzde 16,48 zam almaya hak kazandı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 15,40 zam alacak.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Memur ve Emekli Maaşlarında Yüzde 30’luk Artış