Memur ve Emekli Zammı Bugün Belli Oluyor

Memur ve Emekli Zammı Bugün Belli Oluyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bugün saat 10:00’da aralık ayı ve 2023 yılı enflasyon oranlarını duyuracak. Bu rakamlar, milyonlarca memur ve emeklinin maaşlarına yapılacak zammı belirleyecek. Ayrıca, sosyal destek ödemeleri, kıdem tazminatı tavanı ve vergi dilimleri de enflasyona göre güncellenecek.

Memur ve emekliler, yeni yılda maaşlarında ne kadar artış olacağını merak ediyor. Toplu sözleşme gereği, memurlara ocak ayında yüzde 15 zam yapılacak. Bunun üzerine, temmuz-kasım döneminde gerçekleşen yüzde 33,66 enflasyon farkı da eklenecek. Aralık ayı enflasyonu da buna dahil edildiğinde, memur maaşlarına yapılacak zam oranı netleşecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 aylık enflasyon oranına göre zam alacak.

Sosyal Destek Ödemeleri, Kıdem Tazminatı ve Vergi Dilimleri Nasıl Değişecek?

Memur maaşlarındaki artış, memur maaş katsayılarını da yükseltecek. Bu da, yaşlılık aylığı, engellilik aylığı, evde bakım aylığı ve desteği alanların ödemelerinde de artış anlamına geliyor. Memur maaş zammıyla birlikte, kıdem tazminatı tavanı da yükselecek. Öngörülen artış ile en düşük memur maaşının 33 bin liraya çıkması bekleniyor. Ayrıca, belirlenecek artış, 65 yaş, engelli ve evde bakım aylıklarına da yansıyacak.

Enflasyon beklentileri ise şöyle: AA Finans’ın aralık ayı Enflasyon Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, aralık ayında TÜFE’nin yüzde 3,19 artmasını, yıllık enflasyonun ise yüzde 65,19’a çıkmasını öngörüyor. ENAG kurucusu Veysel Ulusoy ise, bütçe rakamlarına dayanarak, gerçek enflasyon oranının yüzde 587 olduğunu iddia ediyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Memur ve Emekli Zammı Bugün Belli Oluyor