Memur ve Emekli Zammı Oranları Açıklandı

Memur ve Emekli Zammı Oranları Açıklandı

8,5 milyon memur ve emekliyi yakından ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri sonuçlandı. Hükümet ile sendikalar arasında anlaşma sağlanamaması üzerine devreye giren Hakem Kurulu, 2024 ve 2025 yıllarında memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarını belirledi. Buna göre, 2024 yılının ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025 yılının ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılacak.

Hakem Kurulu, bugün beşinci ve son toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının ardından kararını kamuoyuna duyuran Kurul, 8,5 milyon vatandaşı ilgilendiren zam oranlarını açıkladı. Karara göre, memur ve emekli maaşlarına 2024 yılında toplam yüzde 26,5, 2025 yılında ise toplam yüzde 11,3 zam yapılacak. Bu oranlar, enflasyon farkları hariç olup, enflasyon farkları da ayrıca ödenecek.

Hakem Kurulu’nun kararı kesin olup, itiraz edilemez. Kurulun kararını oy birliği ile aldığı bildirildi. Kurulda Sayıştay Başkanı başkanlık ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcilerinin yanı sıra Hazine ve Maliye Bakan Yardımcıları da yer aldı. Ayrıca akademisyenlerden oluşan üç üye de Kurul’un bir parçası oldu.

Sendikalar ise Hakem Kurulu’nun kararından memnun kalmadıklarını dile getirdiler. KESK’in toplantıyı terk ettiği öğrenilirken, diğer sendikaların da karara itiraz ettikleri ancak sonucun değişmediği ifade edildi. Memur-Sen’in ilk talebi ise 2024 için yüzde 70, 2025 için ise yüzde 40’lık bir zam oranıydı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Memur ve Emekli Zammı Oranları Açıklandı