Meral Akşener Erken Seçim İçin Tarih Verdi

featured

Meral Akşener, bir kez daha erken seçim olacağını açıkladı. Akşener, erken seçim ile ilgili tarihte verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Karar TV yayınına katılarak gündemi değerlendirdi. Akşener’in gündeminde erken seçim vardı. Erken seçim olacak mı? sorusu yöneltilen Akşener, 2021’de erken seçim olmasını beklediğini söyledi.

Canlı yayında soruları cevaplayan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, vatandaşın artık bir seçim istediğini ve kavga istemediğini belirtirken, Cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminin Türkiye’yi taşıyamadığını ve bu nedenle seçimlerin 2023’e kalamayacağını belirtti.

Seçimlerin 2023’e kalamayacağını belirten Akşener, 2021 Haziran’ında bir erken seçim olacağın iddiasını ortaya attı. Beklentisi kadar bu tarihte seçim olmasını da istediğini belirten Akşener, “Çünkü çok feci bir fakirlik var” ifadelerini kullandı.

Aşı ile ilgili konulara değinen Akşener, aşının Çin’den gelmesinden ziyade henüz üçüncü faz denemelerinin yapılmamış olmasına tepki gösterdi. Aşının Çin’den gelmesinin nedenine dair açıklama yapan Akşener; ” Biz Türkiye olarak Partili Cumhurbaşkanlığına kurumsal olarak geçtikten sonra ondan evvel Sayın Erdoğan’ın en hoşlandığı şey bireysel ilişki kurmaktı. Yurtdışındaki ülkelerle şahsi ilişki kurmaktı, kurumsal değil. Aynı şey bugün Çin ile ilgili geçerli. Bir dönem Sayın Putin sevdası vardı şimdi Çin’in yöneticileri ‘dostum’ olmuş durumda. Tek bir aşı o aşının olumsuz sonuçlarıyla karşılaştığımız süreçte bıraktık onu diyelim, Türkiye’ye aşı nereden gelecek? Almanya’dan hatta Rusya’dan bağlantıların kurulması gerekir. Böyle bir çalışmanın yapılması gerekirdi vatandaşın sağlığı açısından.” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Meral Akşener Erken Seçim İçin Tarih Verdi