Meral Akşener ve Ak Parti’den Garo Paylan’a Sözde “Ermeni Soykırımı” tepkisi

featured

Meral Akşener ve Ak Parti’den Garo Paylan’a Sözde “Ermeni Soykırımı” tepkisi İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis’e sözde ‘Ermeni soykırımı’ nın tanınmasına ilişkin kanun teklifi sunan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’a tepki gösterdi: “Büyük Türk Milleti’nin, gurur duyulacak bir tarihi vardır.”

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise “Bu konuda gereken hukuki takibatı yapacağız” dedi.

Meral Akşener, Twitter paylaşımında Garo Paylan’ın ismini vermeyerek şunları yazdı: “TBMM’ye verdiği sözde ‘soykırım’ teklifiyle, milletimizin başını yere eğdirmeye kalkan hadsizliği şiddetle kınıyorum. Büyük Türk Milleti’nin, gurur duyulacak bir tarihi vardır. Bizler burada oldukça, hiçbir kirli ajanda bu gerçeği değiştiremez.”

TBMM’ye verdiği sözde “soykırım” teklifiyle, milletimizin başını yere eğdirmeye kalkan hadsizliği şiddetle kınıyorum.

Büyük Türk Milleti’nin, gurur duyulacak bir tarihi vardır. Bizler burada oldukça, hiçbir kirli ajanda bu gerçeği değiştiremez.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın aktardığına göre Meclis Başkanı Mustafa Şentop söz konusu teklifi işleme koymayarak iade etti. Bozdağ, Twitter paylaşımında şunları yazdı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi; milletimize, ecdadımıza, devletimize ve tarihimize iftiraları içeren kanun teklifinin görüşüleceği bir yer değildir. Meclis başkanımız sayın Mustafa Şentop, bu iftira teklifini işleme koymayarak müfteri milletvekiline aynen iadesi doğru karardır.”

Bugün Adana’da iftar programına katılan AKP Sözcüsü Çelik de Paylan’a şu sözlerle seslendi: “Garo Paylan adlı bir şahıs, milletimize iftira anlamına gelen sözde soykırımın tanınması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne teklif vermiş. Bu yalan ve ahlaksız teklifi mahkum ediyoruz ve lanetliyoruz. İlgili şahıs derhal yüce Türk milletinden özür dilemelidir. Bu konuda gereken hukuki takibatı yapacağız. “

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Meral Akşener ve Ak Parti’den Garo Paylan’a Sözde “Ermeni Soykırımı” tepkisi