Meral Akşener ve Ali Babacan Görüştü

featured

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni anayasa çağrısını değerlendiren Akşener  “Bir yeni anayasa kavramı var. Sıfırdan bir anayasa yapmak gibi bir iddia ise o zaman ikinci cumhuriyetin kuruluşu anlamını taşır ki, bunun cevabını almamız gerekiyor. Neye tekabül ettiğine dair bir durum yok. Yine bir yün yumağı attılar, insanları bu işe dolaştırıp gariban çiftçinin bebeğine mama alamayan kadının üretim dışı kalmış sanayicinin derdinin konuşulmadığı yeni bir süreç olarak okuyorum” açıklamasında bulundu.
Ali Babacan ise  “Zaten uymadığınız bir anayasayı değiştirmekle niye uğraşıyorsunuz ki? Türkiye’de şuan derin bir işsizlik sorunu var, yoksulluk var. İntiharları yeniden gündemimize getirdi. Hayat pahalılığı herkesi yakıyor. Hükumetin yapması gereken bunlara çözüm üretmek. Bıraksınlar anayasayı. Uymadıkları anayasayı değiştirseler ne değiştirmeseler ne. Gündem değiştirme oyunlarına asla düşmememiz lazım”  görüşünde bulundu.
Akşener Boğaziçi olaylarıyla ilgili ise  ”Öğrenciler bu ülkenin Cumhurbaşkanı tarafından ‘terörist’ ilan edildi. Bunu çok yanlış, çok sakıncalı bulduğunu ifade etmek isterim. Ama o gençlere de bir sözüm var; 31 Mart’a giderken Sayın Cumhurbaşkanı çiftçilere, esnafa, kendi partisine oy vermeyen Kürtlere ‘terörist’ dedi. Biz siyasilere zaten ‘terörist’ dedi. Dün itibarıyla gençleri dinlemek yerine, ne söylediklerini anlamak yerine onlara ‘terörist’ dedi. Ben bu genç arkadaşlara ‘bu terörist kulübe hoş geldiniz’ diyorum. Aramıza hoş geldiler” ifadesini kullandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Meral Akşener ve Ali Babacan Görüştü