Meral Akşener’den HDP açıklaması

featured

İyi Parti lideri Meral Akşener dün akşam Haber Global’de Jülide Ateş’in konuğu oldu. Akşener, programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener, partisinin HDP’yi PKK’nın uzantısı olarak gördüğünü söyledi.

Akşener’in açıklamarından öne çıkanlar şöyle:

FETÖcü müsünüz?

Hayır. Ben demiştim ki bu konuda iddia sahipleri gereğini yapmalıdır. İddia ve isnatta bulunup gereğini yapamıyorsun. Bütün devlet ellerinde, yargı ellerinde, polis ellerinde her şey ellerinde. Dolayısıyla bu esnada bunu yapanlar benim için iftiradır. Bu iftirayı atanlar gereğini yapsınlar. Yani aşağı yukarı 2016’dan beri sanıyorum bunu yapan insanlar var. Tek bir adım atmadılar ve geziyorlar. Onun için iddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir.

Sokağa çıkma yasağının süresi sizce ne olmalı?

En başından itibaren daha henüz İran’da çıktığı zaman Türkiye’de yoktu. 11 Şubat’ta bir grup konuşması yaptım ben. Orada bazı sorular sordum. Ve bu sorunlara ilişkin hangi tedbirlerin alınması gerektiğini söyledim. Sonuç itibariyle bunlar yapılmadı. Sınırların kapatılması gibi bunların neticesi olmadı ve daha sonraki fasılda da burada iki yöntem var. Biri İngiltere’nin yapmaya çalıştığı bir neticede Amerika’nın yaptığı sürü bağışıklığı bir diğeri de karantina. Aslında Türkiye karantinayı seçmiş durumda. Hemen en başında üç haftalık bir zorunlu ve ya tam karantina ilan edilebilmiş olsaydı çok ciddi mesafe alınırdı diye bir inancımız var.

Yurtdışına yapılan yardımları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Şimdi İngiltere’nin Gayri Safi Millî Hasıla’sı, Fransa’nın, İtalya ve İspanya açısından bakıldığı zaman mili gelir ortalaması 30 bin dolar, bizim bugün itibariyle 9 bin 350 dolar. Ve biz yardım yapıyoruz. Sayın Dışişleri Bakanı’nın çok güzel bir lafı oldu. Kendimizin ihtiyacı varken yardımcı oluyoruz. Buda bir fıtrat meselesi.

İYİ Parti HDP’yi nereye konumlandırıyor?

PKK, terör örgütünün yanına konumlandırıyor. Hep bunu söyledik. Millet İttifakı’nın bileşenlerine baktığınız zaman, 24 Haziran’da Demokrat Parti var, Saadet Partisi var, İYİ Parti ve CHP var. Yerel yönetimlerle ilgili sadece İYİ Parti ve CHP var. Seçmen oy vermiştir ona söyleyecek bir sözümüz yok. Yani seçmenler hiçbir zaman hiçbir siyasi partini tapulu malı değildir. Sayın İmamoğlu’nun üzerinden hadiseye baktığımız zaman o 800 bin farkın aşağı yukarı ölçümlere göre 3 milyon insan üzerindeki seçmenin AKP’li olduğu görülüyor. Çünkü 31 Mart 325 bin AKP seçmeni sandığa gitmedi. 398 bin civarında da CHP seçmeni sandığa gitmedi. Dolayısıyla AKP-MHP-İYİ Parti-Saadet Partisi seçmeni ittifak olmamasına rağmen bütün farklı siyasi görüşlere geçmişte oy veren seçmen İstanbul’da  800 bin farkla Sayın İmamoğlu’nu seçti.

İleride MHP ile bir birleşme söz konusu olabilir mi?

Bizim hepimizi, MHP’den Sayın Devlet Bahçeli ihraç etti. Biz atıldık partiden. 16  Nisan referandumundan sonra arkadaşlarımızla toplandık ve İYİ Parti’yi kurmak konusunda. 1200 kişiyle tek tek görüşmüştüm. Partiyi kurma kararı aldık ve kurduk. Şimdi MHP ve biz tüzel kişiliğiz. Benle partilerin birleşme meselesini ANAP tecrübem var. Siyasi partileri birleştiren liderler, yöneticiler değil birleştiren seçmendir.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Meral Akşener’den HDP açıklaması