Meral Akşener’den İttifak Bombası

Meral Akşener’den İttifak Bombası

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gazeteci Fatih Altaylı’nın seçim süreci ve yerel seçim planlarıyla ilgili sorularını yanıtladı. 2018 yılında CHP, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile ittifak yapan Akşener, “Ben bu ittifak siyasetine şiddetle karşıyım” diyerek 2023 seçimlerinin ardından kararının değiştiğini açıkladı.

İşte Meral Akşener’in konuk olduğu programdaki konuşmadan kesitler:

‘Biz her yerde ayrı adayla girme kararı aldık’

Fatih Altaylı: İttifak sistemi sıkıntı yarattı, evet, ama sizin blogta tu kaka yapılmış bir parti de oradaymış gibi lanse edilince, ve onlar da sizin gruba daha yakın olduklarını açıklamak zorunda kalınca böyle bir şey oldu. Fakat şimdi başka bir şey ortaya çıktı. Siz sütten ağzınız yandığı için şimdi yoğurdu mu üflüyorsunuz? Çünkü yerel seçimlerde ittifaksız diye bir şey yok. Sadece geçen gün telefonda söylediğiniz gibi adaylar üzerinde uzlaşmalar belirlenecek. Siz diyebilirsiniz ki sizin a vilayetinde sizin adayınızı beğendik, b vilayetinde de siz de bizi destekleyin gibi  pazarlıklar olabilir. Bunlara açık mısınız yoksa tamamen mi artık bu işten çekildiniz. Çünkü Ankara Milletvekili Adnan Beker’in bir cümlesi var ‘Biz 6 parti kazanmış olsaydık daha bakanlar kurulunu oluşturmamıştık’ diye.

Meral Akşener: Son dönemde ortaya çıkanlarla ilgili arkadaşlarımızda büyük bir hayal kırıklığı ve öfke var. Adnan bey sahada çalışılırken deniliyor ki onlar oradan milletvekili çıkaramaz İyi Parti’ye oy vermeyin. Halbuki Cumhur İttifakı’ndaki sistem, gözle görünmeyen şeyler yaşandı. Beni ve İyi Parti’yi düşmanlaştırarak bizim üzerimizden Kılıçdaroğlu’na gelebilecek oyların önü kesildi. Buna da çanak tutuldu. Çankırı’da adayımız son 10 güne kadar kazanabilir durumdaydı. Ak Parti’nin birinci sıradaki adayı ve teşkilatları ikinci sıranın çıkamayacağını onun için diğer oyların MHP adayına kaydırılması gerektiğini, iyi parti yerine onun çıkmasını önerdiler. Bunun üzerine kavgalar oldu. Sonuç itibariyle İyi Parti’nin adayı gitti MHP kazandı.

İYİ Parti’nin Yerel Seçimlerdeki Planı Ne?

Meral Akşener: Arkadaşlarımız diyor ki ‘milletin sesini değerlendirmedi. Sen onları kötülemek zorunda değilsin öve bilirsin de ama biz her yerde ayrı gireceğiz.’ Şimdi ben bunu GİK’e getireceğim. (Ankara ve İstanbul da dahil mi?) Ankara dahil. Ben de katılıyorum bu arada. Ama şöyle bir durum var, efendim ben el yükseltmek için bunları yapıyorum. Ortaya çıkan o resimde, şimdi bu kafayla gidildi askere tez alınıyor tezkere. Yarından itibaren ne annem ne babam kalacak. Buna hazırım. Canı isteyen istediğini yapabilir. Ben bu ittifak siyasetine şiddetle karşıyım. Bunlar  insanları kutuplaştırıyor. Bütün bir şeçim boyunca fakirin derdini konuşamadık, emekliyi sığınmacıyı konuşamadık. Biz hiçbir şey konuşamadık. Biz PKK’lı değiliz, vay efendin Kandil bizi desteklemiyor diyerek gezdik, aynı benim 2018’de FETÖ’cülük üzerinden düştüğüm duruma düştük. Yahu biz bunun için kurmadık bu partiyi. Biz bir üçüncü yol olsun diye kurduk. Yani iki yumruk arasına sıkıştırılmış Türkiye’yi bu tahterevalli sisteminin dışına çıkarabilecek bir yol olabilmek için kurduk. Milletimize bunu anlatacağız. Aslında kuruluş ayarlarına dönüyoruz biz şuan.

Altaylı: Bu durumda İstanbul ve Ankara’nın büyük ihtimalle Altılı Masa’nın eski ortağınızın partisi tarafından kaybedileceğini göze alıyor musunuz?

Meral Akşener: Hepsini alıyoruz. Belki bizimki seçilir. Öyle adaylar çıkaracağız ki.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Meral Akşener’den İttifak Bombası