Meral Akşener’den Şaşırtan Vurgu: Partiyi Kürtler ve Zazalar Kurdu

featured

İYİ Parti, dün 2. Olağan Kurultayı’nı gerçekleştirdi. Ankara Altınpark’ta açık alanda seyircisiz yapılan kurultayda, Meral Akşener’in tek aday olarak girdiği seçimde kurultayın sloganı ‘Millet bizi çağırıyor’ oldu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyircisiz yapılan kurultaya delegeler, az sayıdaki görevli ve basın mensupları dışında kimse alınmadı. Kurultayın yapılacağı alanda ve çevresinde güvenlik önlemi alınırken, içeriye tek arama noktasından geçildi.

Akşener’den “Kürt ve Zaza” Vurgusu

Konuşma esnasında Meral Akşener’in “İyi Parti’yi Kürtler ve Zazalar kurdu.” söylemi, kurultayın şaşırtan detaylarından biri oldu.

İşte Meral Akşener’in Konuşmasından Kesit

“İyi Parti’yi, son bir umutla; memleketten ümidini kesmiş, hayalleri çalınan gençler kurdu. İyi Parti’yi hayatın her alanında horlanan, şiddet gören, öldürülen kadınlar, oyun çağında gelin edilen, tacize, tecavüze uğrayan çocuklarımız kurdu. İyi Parti’yi, iki yumruk arasına sıkıştırılan, bu vatanın has evladı Kürtler kurdu, Zazalar kurdu. İyi Parti’yi, “Ali” dedi, “Hızır” dedi diye, Atatürk’ü sevdi diye din düşmanı ilan edilenler kurdu. İyi Parti’yi, “Mustafa Kemal de benim, Fatih de benim, Osmanlı da benim, Cumhuriyet de benim” diyenler; kutuplaşmadan, iteklenmekten bıkan ‘mahallesizler’ kurdu.”

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Meral Akşener’den Şaşırtan Vurgu: Partiyi Kürtler ve Zazalar Kurdu