Meral Akşener’den Seçim Açıklaması

Meral Akşener'den Seçim Açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Isparta’nın Uluborlu ilçesinde düzenlenen 45. Uluborlu Kiraz Festivali’ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada, seçim sonuçlarını değerlendiren Akşener, “Kaybettik, lamı cimi yok. Kaybettik” ifadelerini kullandı ve seçmeni sorgulamayacaklarını dile getirdi.

Akşener, festivalde kiraz üreticilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Kirazın fiyatının 75 liradan 35 liraya düştüğünü belirterek, “Bugün burada kiraz festivalindeyiz. Kirazın maalesef 75 liradan açılıp ertesi gün 35 liraya düşürülüp sonra da siz bilirsiniz canım diyerek üreticiyi çiftçiyi iki büklüm eden bir sistemin mağdurları olarak karşımdasınız” dedi.

Kendisinin de bir çiftçi kızı olduğunu ve tarımın önemini bildiğini ifade eden Akşener, Türkiye’nin fındıkta, arpadan pancarda da aynı sorunları yaşadığını söyledi. “Şimdi temel soru şu, yeni bir seçim geçirdik. Cumhur İttifakı, Millet İttifakı olarak seçime katıldık. Milletin tercihinden bir siyasetçi şikayet edip onu sorguluyorsa derhal emekli olup evine gitmelidir” diye konuştu.

Seçim kampanyası sırasında esnafları ziyaret ettiğini ve Türkiye’nin fotoğrafını orada gördüğünü anlatan İYİ Parti lideri, kutuplaşma siyasetine karşı olduklarını vurguladı. Kendisinin FETÖ’cü, kafir ve ateist ilan edildiğini ancak bunların yalan olduğunu söyledi.

Seçim sonucunu kabullendiklerini ve hatalarından ders çıkarmaları gerektiğini belirten Akşener, “Biz seçimi kaybettik, Sayın Erdoğan ve arkadaşları kazandı” dedi ve şöyle devam etti: “Şimdi ben, ders alıp, hatalardan ders çıkarıp geleceği yeniden tanzim etme mecburiyetimiz var. Bugün Türkiye’de muhalefeti, bir şamar oğlana çeviren bir tutum var. O da şu; sürekli özeleştiri vereceksiniz…. 8 ay sonra yerel seçimlere gidiyoruz ve muhalefet bu geçmiş hesaplaşması ile maalesef baş başa bırakılmıştır. Şimdi ben seçim olduğundan beri ağzımı açmadım. İlk defa burada konuşuyorum. Sonuç itibarıyla kaybettik, lamı cimi yok. Kaybettik. Bu kaybetmeyi ‘Seçmen bize neden oy vermedi’ diyerek, böyle bir saygısız dille aziz milletimi sorgulayarak sonuç alamayız. Bunu büyük bir saygısızlık olarak görürüm. Seçmenim, milletim öyle karar verdi; can baş üstüne. Bize düşen nedir? Şimdi, bize düşen nedir?”

Akşener’in konuşmasının ardından festival programına devam edildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Meral Akşener’den Seçim Açıklaması