Merdan Yanardağ’ın Teröristbaşı Öcalan’a Övgüsüne Tepki Yağdı

Merdan Yanardağ’ın Teröristbaşı Öcalan’a Övgüsüne Tepki Yağdı

Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, canlı yayında PKK lideri Abdullah Öcalan’ın tecritinin kaldırılması gerektiğini savunarak skandal sözlere imza attı. Yanardağ’ın teröristbaşı Öcalan’a övgüler yağdırması RTÜK’ten AKP’ye, İYİ Parti’den vatandaşlara kadar geniş bir kesim tarafından kınandı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Tele1 hakkında gerekli inceleme başlatıldığını açıkladı.

Merdan Yanardağ, 25 Haziran 2023 tarihinde Tele1’de ekrana gelen “4 soru 4 yanıt” programında PKK lideri Abdullah Öcalan’ın hapis cezasının kaldırılması gerektiğini söyledi. Yanardağ, “İmralı’ya baktığımız zaman, 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum” diyerek başladığı konuşmasında, “Türkiye’de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım” dedi.

Yanardağ, ayrıca Abdullah Öcalan’ın çok okuyan, cezaevinde filozof olan, siyaseti doğru okuyan ve çözümleyen son derece zeki birisi olduğunu da iddia etti. Yanardağ’ın bu sözleri sosyal medyada büyük tepki topladı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Binlerce kişinin katili terörist başını öven Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine Tele1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır” dedi.

AKP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi de programın görüntülerini paylaşarak skandal sözlere tepki gösterdi. Çelebi, “Bu nasıl bir aymazlıktır? Bu nasıl bir ihanettir? Bu nasıl bir alçaklıktır? Bu nasıl bir şerefsizliktir? Bu nasıl bir vatan hainliğidir?” diye sordu.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Merdan Yanardağ’ın programda sarf ettiği sözler nedeniyle bir daha Tele1’e çıkmama kararı aldığını duyurdu. Zorlu, “Bu akşam Tele1’de katıldığım programda Merdan Yanardağ’ın teröristbaşı Apo için sarf ettiği sözlerden dolayı bundan sonra Tele1’e çıkma kararı aldım” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Merdan Yanardağ’ın Teröristbaşı Öcalan’a Övgüsüne Tepki Yağdı