• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Merhaba!

featured

Uzun bir aradan sonra tekrar. Merhaba! Saygıdeğer okuyucularım. Türlü hayat gailelerinden dolayı sizden uzaktaydım. Ancak gerek Türkiye gündeminin hareketlenmesi, gerekse Sabit Haber’in yakaladığı başarılar beni tekrar yazmaya çağırdı.

Sabit Haber’in başarısı

Bildiğiniz gibi Sabit Haber yayına başladığı günden, bugüne gönüllülük esasıyla yayınlarına devam ediyor. Bir dönem Gökhan İlhan’ın ardından Ömer Göksoy’un genel yayın yönetmenliğinde başarılara imza attı. Bugün bu başarıların zirve yaptığı bir dönemi yaşıyoruz. Editör arkadaşlarımızdan başta Eymen Dursun, Alp Emeç olmak üzere Yağmur Ozan Özben ve Berkay Akıncı’nın gayretleriyle günlük ortalama 10bin ziyaretçiye ulaştık.

Sabit Haber‘in bu başarısının editör arkadaşlarımızın üstün gayretiyle artarak devam edeceğine inanıyorum. İktidar ve muhalefetin desteğiyle yayın yapan kurumların yanında, ne iktidara ne de muhalefete yaslanmadan, yalnız doğruları yazma amacıyla başladığımız bu yayıncılık serüveninde daha iyi noktalara geleceğiz.

Birkaç istatistik… Son 10 günde, Sabit Haber’in günlük ortalama ziyaretçi sayısı 10bin! Ziyaretçilerin %94’ü ilk kez girmiş, geri kalan %6lık kesim ise tekrar gelen okuyucumuz. Sayfa görüntüleme sayısı 20bin! Yani gelen ziyaretçi ortalama 2 haber okuyor. Hemen çıkma oranı ise %60 oranında…

Şarlatan hocalar

Türkiye gündeminde birkaç haftadır şarlatan hocalar var. Çocuğa ve müritlere taciz haberlerinin ardı kesilmiyor. Bugünde bir şarlatanın taciz videosu sosyal medyada yayıldı. Bu tarz videoların artarmasını istiyorum. Çünkü. Bu şerefsiz şarlatan ve tarikatların gerçek yüzü ortaya çıktıkça, toplumdan bunlar afaroz ediliyor. Ne zaman bu şarlatanlar biterse, bu videolarda bitecektir.

Karadeniz müziğinin acı günü

Dün öğle saatlerinde karadeniz müziğinin yaşayan en güçlü temsilcisi Kâtip Şadi hayata veda etti. Kâtip, usta-çırak silsilesinin son temsilcilerindendi. O karadeniz müziğine kazandırdığı yüzlerce eserle, aradan yıllar geçse de unutulmayacak bir isim oldu. Mütevazı yaşamıyla gelecek sanatçılara örnek oldu. Bugün Görele meydanında yapılan cenaze töreniyle, son yolculuğuna uğurlandı.

Huzuru vatandaş mı sağlayacak?

Birkaç aydır devamlı maruz kaldığımız bir olayı bu köşeye taşıyorum. Bu gece saat 2.00 arabadan gelen yüksek sesli arabesk müziğe uyandım. 8-10 kişilik bir grup sokakta içki içiyor. Yüksek sesle konuşuyorlar. Üzerine onların sesini de bastıran, arabadan açılan Azer Bülbül şarkısı. Biraz bekledim ancak bitecek gibi değil. Emniyeti aradım. Benim dışımda komşularda aynı şekilde aradı. 1 daat boyunca hiçbir emnyiet görevlisi gelmedi. Tekrar aradım, yine kimse gelmedi. Sokağa inip bunlardan birini yaralasam, öldürsem veya tam tersi benim başıma gelse sorumlu kim olacak?

Defalarca tekrarlanan bu olay artık son noktaya geldi. Benzer sıkıntılar yaşayan bazı dostlarımdan da mesaj aldım. Onlarında emniyeti aramaları sonrasında olaya hiçbir şekilde müdahale edilmemiş. Evimizde huzurun içinde uyumak için kendi adaletimizi kendimiz mi sağlayalım?

Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş‘a sesleniyorum: vatandaşın bu çağrısını yanıtsız bırakmayın.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Merhaba!