Merkel: “Doğu Akdeniz Konusunda AB Ülkeleri Yunanistan’ı Desteklemekle Yükümlüdür”

featured

Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Doğu Akdeniz konusunda tüm Avrupa Birliği ülkeleri Yunanistan’ı desteklemekle yükümlüdür” ifadesini kullandı.

Merkel, konuyu Fransa lideri Emmanuel Macron’la da ‘derinlemesine ele aldığını’ ifade etti

“YUNAN DOSTLARIMIZI DESTEKLEME GÖREVİMİZ VAR”

Merkel şunları kaydetti  “AB üye ülkeleri olarak hepimizin, Yunan dostlarımızın haklarını ve söylediklerini ciddiye alma ve haklı oldukları yerde destekleme görevimiz var. Ancak ben gerilimin artmaması için çaba sarf ettim. Bu bazen sadece her iki tarafın tekrar tekrar konuşmasıyla mümkündür. Ekonomik bölgelerin pay edilmesine ilişkin oradaki tartışmalar ancak birlikte yürütülebilir. Almanya, bunun için çaba sarf ediyor.” ifadelerini kullandı.

MİKROFON AÇIK KALDI

Almanya’nın arabuluculuk hamlesi uluslararası kamuoyunda pozitif bir gelişme olarak lanse edilirken dün akşam Berlin’de Avrupa Birliği ülkelerinin savunma bakanları bir araya geldi. Kritik zirve öncesinde kameralara poz veren Almanya Savunma Bakanı Kramp-Karrenbauer ile AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell arasındaki bir diyalog mikrofonlar açık kalınca ortaya çıktı.

“ÇOK ZORLUYDU” İTİRAFI

Josep Borrell, mikrofonların açık olduğunu bilmeden Almanya’nın arabuluculuk çabalarını Alman Savunma Bakanı’na sorunca, Kramp-Karrenbauer çok net açıklamalarda bulundu. Mikrofonların açık olduğunu bilmeyen Kram-Karrenbauer, Borrell’in görüşmeler nasıl gitti sorusuna, “Zor geçti. Yunanistan tarafı biraz daha sorunsuzdu fakat Türkiye tarafı gerçekten çok zorluydu” ifadesini kullandı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Merkel: “Doğu Akdeniz Konusunda AB Ülkeleri Yunanistan’ı Desteklemekle Yükümlüdür”