Merkez Bankası Merakla Beklenen Faiz Kararını Açıkladı

featured

Merkez Bankası beklentilerin aksine politika faizini artırmadı. Dolar/TL kararın ardından rekor kırarken faizin açıklandığı ilk saniyelerde dolar/TL 12 kuruş, euro/TL 24 kuruş yükseldi.

Piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı. Kurul, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 10,25 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi.

Kurul ayrıca, para politikası operasyonel çerçevesinde değişikliğe giderek Geç Likidite Penceresi işlemlerinde uygulanacak Merkez Bankası borç verme faiz oranı ile gecelik borç verme faiz oranı arasındaki farkın 300 baz puan olarak belirlenmesine karar verdi. İlgili fark daha önce 150 baz puan idi. Bu karar TCMB’nin politika faizini artırmadan likidite adımlarıyla piyasalardaki faizleri daha fazla yükseltebileceğine işaret ediyor. Karar TCMB’nin yapabileceği sıkılaştırmanın üst limitini 150 baz puan artırıyor.

Geç Likidite Penceresi (GLP) faiz oranı yüzde 13,25’ten yüzde 14,75’e yükseltildi ve böylece örtülü bir faiz artışı yapılmış oldu. Piyasalar faizin artırılmasını bekliyordu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Merkez Bankası Merakla Beklenen Faiz Kararını Açıkladı