Mersin’de Dublörlü Suç Örgütüne Operasyon

Mersin'de Dublörlü Suç Örgütüne Operasyon

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışında yaşayan gurbetçilerin mal varlıklarını gasp eden bir suç örgütünü çökertti. Suç örgütünün, gurbetçilere benzer dublörler kullanarak sahte evraklarla tapu işlemleri yaptığı ortaya çıktı.

Olay, noter görevlilerinin Almanya’da yaşayan bir gurbetçinin sahte vekâletini düzenlemeye çalışan bir kişiyi fark etmesiyle patlak verdi. Noter görevlilerinin şikâyeti üzerine harekete geçen KOM ekipleri, geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Yapılan araştırmada, suç örgütünün Tapu Müdürlüğü’nde çalışan memurlardan rüşvet alarak gurbetçilerin gayrimenkul bilgilerini elde ettiği, daha sonra bu gayrimenkulleri sahte ölüm belgesi, sahte kimlik, sahte veraset ilamı, sahte noter vekâleti, sahte nüfus adres bildirimi gibi belgelerle dublörler aracılığıyla satışa sunduğu belirlendi. Bu yöntemle 12 gurbetçiyi dolandıran suç örgütünün üyeleri arasında tapu memurları, avukat, emlak ofisi sahipleri ve çalışanlarının da olduğu tespit edildi.

Savcılığın talimatıyla 23 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartan KOM ekipleri, sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel harekat timlerinin de destek verdiği operasyonda 130 polis görev aldı. Dron ile havadan izlenen operasyonda demir kapılar koçbaşlarıyla kırılarak girilen evlerde yapılan aramalarda çok sayıda şüpheli yakalandı. Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mersin’de Dublörlü Suç Örgütüne Operasyon