Metal Kampı mı ? Toplama Kampı mı? Siz Karar Verin -1-

featured

Hiç keyfim yok dostlar. Neden mi? 1-2-3 Temmuz’da Umut Kuzey’in sahibi olduğu Milyon Yapım tarafından Kilyos’ta düzenlenen “Milyonfest Metal Kampı 2022” yüzünden. Benim ve benim gibi düşünen yüzlerce insanın aynı durumdan müzdarip olduğunu çok iyi biliyorum. Beni ve Ekşi Sözlük’te yazılanları okumanız yeterli olacaktır. Bir daha Milyon Yapım ve Umut Kuzey’in düzenlediği organizasyona katılmak mı? Tövbe kardeşim tövbe…

Beni Twitter’da takip edenler, ağırlıklı olarak metal müzik dinlediğimi iyi bilir. Ara ara SabitHaber’deki  köşemden bununla ilgili yazı yayımlamaya gayret ediyorum, edeceğim. Yukarıda bahsettiğim gibi 1-2-3 Temmuz’da Kilyos’ta “Metal Kamp” ismiyle bir organizasyon yapıldı. Bu festival için 2 Haziran’da kamp dahil kombine biletimi alarak beklemeye koyuldum ve gün gelip çattı. Festivalde yerli gruplara yer verilmesi beni cezbetmişti. Mesela; Metalium, Black Tooth, Teke, Helak, Diken, Pentagram, Kaptan Kadavra ve daha nicelerini dinlemek için iyi bir fırsattı.

Organizasyon firması tarafından sosyal hesaplardan 30 Haziran Perşembe günü festivalin kapı açılış saati 13:00 olarak duyruldu. Hacıosman’dan Festival alanına servislerin kalkacağı tek gidişlik ücretin 35 TL olacağı eklendi. Ben Sarıyer, Kilyos, Demirciköy, Rumeli Feneri, Uskumruköy bölgelerini avucumuniçi gibi bildiğim için Hacıosman’dan otobüse binmeyi tercih ettim. Yalnız servis fiyatınıda gazetecilik mesleğim adına teyit etmek istedim ve fiyat sordum. Servislerin 35 TL değil, 40 TL olduğunu söylediler. Hacıosman’dan 151 numaralı otobüse binerek festival giriş kapısına geldim. Kapı açılış saati 13:00 olarak söylendiği için saat 12:15 civarında beklemeye koyuldum. Kapı saat 13:00’da değil, 14:30’da açıldı. Yüzlerce insan güneşin altında perişan oldu. Kollar, bacaklar adeta cayır cayır yandı.

Festival alanına girdikten sonra rahat ederim diye düşünürken, bir şokta kamp alanında yaşadım. Bir otopark hayal edin ve otopark çakıl taşıyla dolu ve çakıl taşlarının üzerine çadırınızı kuracaksınız. Ardından güvenliklerden şöyle bir ses yükselmeye başlıyor; “Çadırlara çivi çakmak yasak!” Çadırımı çivi çakmadan kurduktan sonra festival alanına inerek yeme-içme fiyatlarına göz atayım dedim. Zaten akıllı telefonunuz yoksa veya Yurtdışından geliyorsanız “Milyon Cüzdan” diye uygulamayı zorunlu kıldıkları için indirme olasılığınız yok. Neymiş efendim; Token ile alışveriş yapacakmışız, para geçmiyormuş. “Milyon Cüzdan” için kurdukları standlara giderek ya kredi kartıyla yada nakit vererek (En az 50 TL yüklemek şartıyla) uygulamaya token yüklüyorlar, festival bitiminde token kalırsa eğer paranızı iade etmiyorlar.  Yaptığınız alışverişlere fişte kesmiyorlar. Sadece uygulamaya yükleme yaptığınıza dair bir fiş kesiyorlar.

Metal Kampı mı ? Toplama Kampı mı? Siz Karar Verin -1-

Gece saat 01:00’dan itibaren festival alanında, plajda güvenlik veya jandarma yanınıza gelerek “Burada oturmak yasak!” baskısına maruz kalmaya başladık. Mecburen çadıra gitmek zorunda bırakılıyorsunuz. Gece susadınız veya acıktınız yeme-içme standlarının hepsi kapalı. Tuvalet konusuna girmeyi pek düşünmüyorum. Çünkü ellerinizi, kıçınızı yıkayabileceğiniz bir musluk yok.

İlk gecemi bilmediğim bir otoparkta çakıl taşlarının sırtıma, bacaklarıma batmasıyla geçirdim.

Devamı Gelecek… 

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Metal Kampı mı ? Toplama Kampı mı? Siz Karar Verin -1-